Alanya'da bir grup sörfçü, son günlerde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle denizde oluşan dalgalarda sörf yaptı.

     Alanya'yı etkisi altına alan yağışlı ve fırtınalı havalar, sörf tutkunlarını memnun etti. Yaz mevsiminde dalganın olmaması nedeniyle daha çok kış aylarında denizde dalga sörfü yapan Alanya Sörf Team grubu üyeleri, son günlerde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle denizde oluşan dalgalarda sörf yapma şansı buldu.

     Hava sıcaklığının 18, deniz suyu sıcaklığının 20 dereceyi bulduğu Alanya'da, grup üyeleri Ketkubat Plajı'nda yüksekliği 1,5 metreye ulaşan dalgalarda sörfün keyfini yaşadı.

     Alanya Sörf Team üyelerinden Hayri Yenialp, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde Alanya'da şiddetli rüzgar yaşandığını, kendilerinin de sörf sezonunu açtıklarını söyledi.

     Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Alanya'da da yağmur ve etkili rüzgar olduğunu dile getiren Yenialp, etkili rüzgar sonucu denizde oluşan dalgalarda sörf yaptıklarını, özellikle Alanya turizmi için dalga sörfünün alternatif bir spor ve eğlence olduğunu kaydetti.

     Grup üyelerinden Mehmet Özgen de Alanya'da gerçek anlamda sörf sezonunu açtıklarını dile getirerek, ''Denizde ciddi rüzgar var. 4-5 metre açıkta büyük dalgalar oluşuyor. Suyun sıcak olması da bize ayrıca avantaj sağlıyor. Su sıcaklığı iyi, suda üşümüyoruz, hatta suda ısınıyoruz'' dedi.

    

Editör: Haber Merkezi