Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatı ile tüm yurt genelinde başlatılan, 'Ürün Bazlı Gıda Denetimi' Serik'te de yapılıyor.

Türkiye genelinde eş zamanlı et ve et ürünlerine yönelik gıda denetimi başladı. Türkiye'de bir ilk olan ürün bazlı gıda denetimi 1 hafta boyunca Türkiye genelindeki birçok işletmede yapılacak. Yapılan denetimler sonucunda numunesi alınan ürünlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda, Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili firmalara para cezası uygulanacağı ve isimlerinin bakanlık tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu'nun da katıldığı çalışmalar kapsamında denetimlerini sürdürüyorlar. Yurt genelinde 1 hafta boyunca sürecek olan ürün bazlı gıda kontrolünün İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Serik'te bulunan et ve et ürünleri işleyen üretim tesislerinde denetim yaptılar.

Denetimler Habersiz Yapılıyor

Yapılan denetimlerin kesinlikle haber vermeden gerçekleştirildiği belirtiliyor. Denetimlerde hangi ürün grubunda ne gibi riskler görüldüğü belirlendikten sonra, bunların yıl içindeki ve geçmiş yıllardaki verilerle karşılaştırılarak masaya yatırıldığı, böylece bir sonraki yılın denetim ve numune alma planı şekillendiği belirtiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı 'Ürün bazlı' denetimlere gelecek günlerde de devam edileceğini bildirdi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi