Belek Beach Park ve Kadriye Beach Park bölgelerini yeniden Serik'e kazandırılması ile ilgili girişmelerini aralıksız sürdürdüğünü belirten Başkan Aputkan; ''Geçmişte tahsisi iptal edilen günübirlik alanların tekrar ilçemize kazandırılması ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu talebimiz olacaktır.'' dedi.

Belek ve Kadriye 2013'te İptal Oldu

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, uzun yıllardır Serik kamuoyunda gündem olan Belek Beach Park ve Kadriye Beach Park'larının tahsisleri ile ilgili bir basın açıklaması yaparak konuya açıklık getirdi. Aputkan, bahsi geçen her iki bölgenin tahsislerinin daha önce Belek Belediyesi ve Kadriye Belediyesi'nde olduğunu ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2013 yılında her iki yerin tahsislerinin de iptali edildiğini söyledi.

Serik 2014'te İptal Oldu

Başkan Aputkan, ayrıca 27.07.1990 tarihinde Serik Belediyesi adına kesin tahsis işlemi yapılan Belek'teki Serik Belediyesine ait alanın da Bakanlık tarafından 27.07.2010 tarihinde 20 yıl uzatıldığını belirterek daha sonra ise Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik Madde 23/2 uyarınca (Belge iptalinin ardından yeni belge alınamaması) Kültür ve Turizm Bakanlığının 20.04.2014 tarih ve 84347 sayılı oluru ile Kesin Tahsis İptal edildiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Enver Aputkan göreve geldiklerinde bu yana yaptıkları girişimlerle olan Belek Beach Park ve Kadriye Beach Parklarının Serik'e geri kazandırılması için girişimlerinde ve çalışmalarda bulunduklarını belirterek; 'Bu hassas konuyla ve geçmişte tahsisi iptal edilen günübirlik alanların tekrar ilçemize kazandırılması ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu talebimiz olacaktır.' dedi. Aputkan her iki alanın da insanların nefes alabilecekleri, deniz, yeşil alan ve sosyal hayatlarını geçirebilecekleri çok önemli yerler olduğunu bunun sadece Serik değil Antalya ve tüm ülke insanları için önemli olduğunu da vurguladı.

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; ''Kadriye ve Belek bölgesindeki daha önce belediyelerimize tahsis edilen günübirlik alanlar ile ilgili siz değerli basın mensuplarını ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek istedim. Kadriye ve Belek'te yer alan Günübirlik alanlarımız vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği aynı zamanda Antalya ve değişik bölgelerden gelen yerli ve yabancı misafirlerimize de halk plajı ve mesire alanı olarak hizmet vermektedir.

Serik Belediyesi sınırları içerisinde 2 adet Günübirlik, 1 adet Kamping Alanı olmak üzere 3 adet Halk Plajı bulunmaktadır. Bu alanların tahsis süreçleri şu şekilde gelişmiştir;

1- Belek Mahallesi 417 Parsel (Yeni 145 Ada 23 Parsel) 95.098 m2 Günübirlik Tesis Alanı olarak Belek Belediyesine adına 06.01.2006 tarihinde 20 yıl süreli Kesin Tahsis işlemi yapılmıştır.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik Mad. 24 uyarınca Kültür ve Turizm Bakanlığının 02.09.2013 tarih ve 170148 sayılı yazısı ile Kesin Tahsis İptal edilmiştir.

2- Belek Mahallesi 415 Parsel (Yeni 145 Ada 24 Parsel) 83.034 m2 186 Üniteli Kamping Alanı olarak Serik Belediyesi adına 27.07.1990 tarihinde Kesin Tahsis İşlemi yapılmıştır. 27.07.2010 tarihinde 20 yıl uzatılmış.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik Madde 23/2 uyarınca (Belge iptalinin ardından yeni belge alınamaması) Kültür ve Turizm Bakanlığının 20.04.2014 tarih ve 84347 sayılı oluru ile Kesin Tahsis İptal edilmiştir.

3- Kadriye Mahallesi 1522 Parselin (Yeni 579 Ada 19 Parsel) 124.788 m2'lik kısmı 08.05.1997 tarihinde Günübirlik Tesis Alanı olarak Kadriye Belediyesine adına Kesin Tahsis İşlemi yapılmıştır.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik Mad. 24 uyarınca Kültür ve Turizm Bakanlığının 04.09.2013tarih ve 172208sayılı yazısı ile Kesin Tahsis İşlemi iptal edilmiştir.

''Terfi istasyonu alternatif alanlara yapılmalı''

Göreve geldiğimiz günden beri Günübirlik Alanların tahsisinin tekrar alınması ve halkımız tarafından kullanılmasına devam edilmesi için ilgili bakanlığımız ile olumlu görüşmelerimiz olmuştur. Bölgemizde bulunan turizm, tarım ve diğer işletmeler ilçemiz açısından çok önemlidir. Terfi istasyonunun bölgemiz için bir ihtiyaç olduğu ancak vatandaşlarımızın nefes alacağı, denize girebileceği ve piknik yapabileceği Kadriye'deki günübirlik alan yerine alternatif alanlara yapılmasının uygun olacağı talebimizi bakanlığımıza ve yetkili kurumlara ilettik. Bu hassas konuyla ve geçmişte tahsisi iptal edilen günübirlik alanların tekrar ilçemize kazandırılması ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu talebimiz olacaktır.''

Haber: Osman Türkçe


 

 

 

Editör: Haber Merkezi