Serik Anadolu Lisesi’nde öğretmenler için anlamlı ve özel bir gün düzenlendi. Programda emekli öğretmenler de misafir edildi.

Serik Anadolu Lisesi’nde Öğretmenler Günü vesilesi ile geçtiğimiz hafta sonunda okul öğretmenleri için özel bir gün düzenlendi. Hem aktif olarak görev yapan hem de emekli öğretmenlerin katıldığı program oldukça güzel bir atmosferde geçti.

Serik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Şahin düzenlenen program ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Öğretmenlik mesleğini, öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek ve emekli öğretmenleri saygı ile anmak, mesleğini icra ederken çeşitli saldırılara maruz kalarak şehit düşmüş ve dünyadan ahirete göçmüş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anmak amacıyla, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Okulumuz bu yılki Öğretmenler Günü'nü 28 Kasım 2019 tarihinde yaptığı anlamlı törenle kutladı. Törende okulumuzun bu günlere gelmesinde büyük emekleri olan ve aktif meslek hayatlarını tamamlamış ancak eğitim ateşini ve öğretmenlik bilincini hala yüreğinde taşıyan emekli öğretmenlerimizi ağırladık. Sihirli bir el gibidir öğretmenin eli kara tahtaya değdiğinde. Bileği büyük bir aşkla kıvrılır, tebeşirini alır ve öğrencilerine bir şeyler arzu etmek arzusu ile tahtaya yazısını yazar. Biz de buradan yola çıkarak emekli öğretmenlerimizi sınıflarda öğrencileri ile buluşturduk. Anılarını hatırlayan öğretmenlerimiz duygu yüklü zamanlar geçirdiler. Öğrencilerimiz de misafirlerimize şiir ve şarkılarla ev sahipliği yaptılar. Öğleyin okul pansiyonunda öğrencilerle birlikte yemek yiyerek öğrenciliklerini hatırladılar. Programın sonunda okulumuzu hatırlatmak amacıyla çam sakızı çoban armağanı bir hediyeyi kendilerine takdim ederek uğurladık.”

Haber: Osman Türkçe

 

               

Editör: Haber Merkezi