Gedik Ortaokulu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Tekeli Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfına gezi düzenledi.

Gedik Ortaokulu Müdür Yardımcısı Serkan Çakır, rehber öğretmen Sevgican Ünsal, Türkçe Öğretmenleri Emine Berna Yanık Akçehre ve Emine Kunduz’un rehberliğinde yapılan etkinlikte Gedik Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri Tekeli Ortaokulu özel eğitim sınıfı öğrencilerini ziyaret ettiler.

Öğrenciler üzerinde farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlikte Gedik Ortaokulu öğrencileri yanlarında getirdikleri oyunları ve boyama araçlarını özel arkadaşlarına hediye ettiler. Öğrenciler hep birlikte oyunlar oynadı, boyama etkinliği yaptı ve "Sen de El Ver" isimli el boyaması yaptılar. Etkinlikte her iki okul öğrencileri de çok eğlendi ve mutlu oldular. “Sen de el ver” etkinliğinde öğrenciler el izlerini çıkartarak her iki okulda da sergilediler.

Etkinlik sonunda Gedik Ortaokulu Müdür Yardımcısı Serkan Çakır şu bilgileri verdi; “Tekeli Ortaokulu Müdürü Halil Alkan'a ve özel eğitim öğretmenleri Abdullah Almaz, Elif Çiloğlu ve Fatma Çetin'e etkinliğimize ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ederim. Bu tür sosyal sorumluluk etkinlikleri öğrenciler üzerinde büyük izler bırakmaktadır. Biz "Sen de El Ver" diyerek özel öğrencilerin hayatlarına dokunmak istedik onlarla birlikte yaptığımız boyamaları ve fotoğraflarımızı okulumuzda sergileyerek tüm öğrencilerimizle paylaştık aynı şekilde özel eğitim sınıfına getirdiğimiz etkinlik resimlerimizden oluşan resim çerçevesi ile özel öğrencilerin hayatında bir iz bıraktığımızı düşünüyoruz. Unutmamalıyız ki hepimiz bir engelli adayıyız sosyal sorumluluk projelerine destek vermeliyiz."

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi