ANTALYA'da düzenlenen Uluborlular Gecesi'nde kentte yaşayan hemşehriler bir araya geldi.

Meltem Onur, Ülker Akkaya, Ali Nihat Akkaya, Nazif Erdemli'nin organizasyonuyla düzenlenen 'Antalya'daki Uluborlulular Buluşması Gecesi'ne Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Aziz Tuna, Uluborlu Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Kemal Erdil, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Bakır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ULUBORLU'NUN TARİHİ ANLATILDI

Gecede Antalya'da doğup büyüyen Uluborlulular için 'Uluborlu'nun Tarihi' konulu bir sunum yapıldı.

Doç. Dr. Abdullah Bakır, Uluborlu'nun 500 yılı aşkın bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, "Uluborlu, Helenistik devrinden günümüze kadar önemini muhafaza etmiş bir yerleşim merkezi. Uluborlu, Ortaçağ'da siyasi, sosyal, kültürel ve ticari yönden büyük önem arz eden şehirlerden biri olmuş. Tarih boyunca bir cazibe merkezi olmuş. Selçuklular döneminde de 'Borgulu' adıyla anılmış. Hamitoğlu Beyliği de burada kurulmuş, beylik merkezi olarak bilinmiş. Osmanlı döneminde de şehzadelerin eğitim merkezi olmuş" dedi.

 

HEDEF TURİM MERKEZİ OLMAK

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Aziz Tuna da Antalya'da yaşayan Uluborlulara ilçede sürdürülen hizmetler konusunda bilgi verdi. Başkan Tuna, tarihsel bir mekânda yaşadıklarının altını çizdi, "Uluborlu tarihi zenginliklere sahip bir ilçemiz" dedi

 

ULUBORLU VAKFI'NDAN ATAK

Uluborlu Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Kemal Erdil de çeşitli illerdeki 'Uluborlu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneklerini vakfa bağlanması için çalışma başlatıldığını söyledi. Erdil, "Oluşacak şubelerimizin gelirleri vakfımıza aktarılacak, birlikten güç doğacak. Eğitime önem veren vakfımız başka şehirlerdeki üniversitelerde okuyan dar gelirli öğrencilerimize burs imkânı sağlıyor, Uluborlu'daki Meslek Yüksek Okulu'nun ihtiyaçlarını gideriyor. Uluborlu'ya belediyemizin de desteğiyle bir de park kazandırdık. 'Kuleli Parkı' adını verdiğimiz parkın açılışı nisan ayında yapılacak" diye konuştu.

Gece, orkestranın çaldığı oyun havaları eşliğinde sona erdi. DHA

 

Editör: Haber Merkezi