ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) 2019 Yılı Oda Genel Sekreterleri 2. Hizmet İçi Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

AESOB 2019 Yılı Oda Genel Sekreterleri 2. Hizmet İçi Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı, AESOB Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi Adlıhan Dere'nin başkanlığında, yapıldı. Toplantı, Ticaret İl Müdürü Mesut İlter, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü Ergün Ege, TESK Muhasebe Müdürü Soner Bektaş ve AESOB Eğitim Danışmanı Cengiz Çiçek'in sunumlarıyla gerçekleştirildi. Eğitim sunumlarıyla gün boyu devam eden ve Esnaf - Sanatkarlar Bilgi İşlem Sistemi (ESBİS), Sistem Yenilikleri, Coğrafi Bilgi Sistemi, Mobil Uygulama, Muhasebe Sistemi, Mevzuat, Etkili İletişim ve İletişim Teknikleri konularında eğitimlerin gerçekleştirildiği toplantı, oda genel sekreterlerinin sorularıyla devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Adlıhan Dere, “Odalarımızın çok değerli genel sekreterleri, sizler 82 bin esnaf ve sanatkarımızın en çok karşılaştığı kişilersiniz. Sizler bizim adımıza 82 bin esnafı en iyi şekilde karşılayan, işlemlerini gerçekleştiren ve bizleri temsil eden mesai arkadaşlarımızsınız. Esnaf ve sanatkarımızın baş tacı olduğu bu sistemin temel yapı taşı sizlersiniz. Büyük önem vererek gerçekleştirdiğimiz bu eğitim ve değerlendirme toplantıları sayesinde edindiğiniz bilgiler ve aldığınız eğitimler doğrultusunda bir yanlış varsa düzeltmeniz, tüm işlemlerinizi mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştirmeniz gerekli. Sizler de bu toplantılara gereken hassasiyeti gösterin ve her türlü sorunuzu bizlere yöneltin. Bizler bu toplantıları, esnaf ve sanatkarlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek amacıyla gerçekleştiriyoruz. Dikkat etmeniz gereken konuların başında, tüm işlemlerinizi Ticaret Bakanlığımız, konfederasyonumuz ve birliğimizden odalarımıza gelen genelgeler doğrultusunda, Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu çerçevesinde gerçekleştirmeniz ve mevzuata uygun olmayan hiçbir işleme imza atmamanız geliyor" diye konuştu.

 

'2020 EĞİTİM YILI OLACAK'

Adlıhan Dere 2020 yılında eğitim faaliyetlerine ağırlık vereceklerini aktararak, “Bugün Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürümüz Ergün Ege, TESK Muhasebe Müdürümüz Soner Bektaş ve Eğitim Danışmanımız Cengiz Çiçek hocamız sorularınızı cevaplandırmak ve sizlere eğitim vermek amacıyla buradalar. Burada her türlü soruyu sorun ve yaşadığınız sıkıntıları bizlere aktarın, bizler de elimizden gelen her şeyi yapmak için gayret gösterelim. 2020 yılında da yine eğitimlerimize hızlı ve yoğun bir şekilde devam edeceğiz" dedi. DHA

 

Editör: Haber Merkezi