OTOMOBİLİNİ kitaplığa çevirip ücretsiz kitap dağıtan sınıf öğretmeni Tuncay Günay, yaşamındaki zorlukları fırsata çevirmesinden etkilendiği iş insanı Mehmet Cadıl'ın biyografisini yazdı.

Korkuteli ilçesinde 1947 yılında 6 çocuklu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, Burdur'un Bucak ilçesinde akü tamircisi olarak işe başlayıp ardından önce akü işletmesi daha sonra da mermer sanayi işine giren Mehmet Cadıl'ın hayat hikayesi, kitap oldu. Yaşamındaki zorlukları fırsata çeviren, bugün başta ABD olmak üzere İtalya, İspanya, İngiltere, Çin, Güney Afrika, Suudi Arabistan ve İsrail gibi dünyanın birçok ülkesine mermer ve ürünleri ihracat eden Cadıl'ın hayatını ise otomobilini kitaplığa çevirip ücretsiz kitap dağıtan sınıf öğretmeni Tuncay Günay yazdı.

Eğitim ve sağlık alanında yaptığı katkılarından dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üstün hizmet ödülüne layık görülen Cadıl'ın yaşamının anlatıldığı 'Bir Sanayi Kaplanı Mehmet Cadıl' adlı kitap, tüm kitapçılarda satışa sunuldu.

Tuncay Günay, "Mehmet Cadıl, çalışma hayatına simit satarak başlamış. Ayağına gelen fırsatları çok akıllıca ve dikkatli kullanmış. Bugün sahibi olduğu mermer ocaklarından ve mamul üretme fabrikalarından dünyanın her tarafına ihracat yapılmakta. Burada müthiş hikaye var. Bu başarı inancını ve azmini gördüğümde yazmak istedim. Bu kitabı üniversitelerin işletme, iktisat ve ekonomi bölümlerinde öğrenim gören gençlere, iş hayatına yeni atılan girişimcilere örnek olsun, kişisel gelişim dersleri versin diye yazdım" dedi.

Günay, kitabı 4 yılda yazdığını, sık sık Bucak'a giderek Mehmet Cadıl ve yakınlarıyla sohbet ederek kitabı oluşturduğu ifade etti. DHA

 

Editör: Haber Merkezi