ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi, 2019 yılında son kez toplandı. Toplantıda 34 maddenin 31'i oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 2019 yılı son toplantısı Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirildi. Rahatsızlık nedeniyle 2 aydır meclis toplantısına gelemeyen AK Parti Grup Sözcüsü Nafiz Tanır, yeniden parti grubuna katıldı. Sakal bırakan Tanır, meclis üyelerinin geçmiş olsun dileklerini kabul etti. Öte yandan meclis sıralarında ASAT etiketli, 'Ceysu' kapaklı sular dikkati çekti. Etiketlerin üstünde 'Bu ürün, ikram maksadıyla ASAT Genel Müdürlüğü adına Ceysu-Doyran Tesisleri'nde üretilmiştir' notu yer aldı. Gündem maddelerinin sadece 3'ü oy çokluğuyla kabul edilirken, 31'i oybirliği ile kabul edildi.

 

ÜMİT UYSAL'I KIZDIRAN 'HAYIR'

Mecliste Muratpaşa Belediyesi'ne ait Meydankavağı Mahallesi'ndeki bir parselin, ticari alana dönüştürülmesine yönelik gündem maddesine yönelik AK Parti ve MHP grubunun 'hayır' oyu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın tepkisine neden oldu. Şehirlerin imar planlarında nerenin yeşil alan, nerenin ticaret alanı olacağının belirtildiğini kaydeden Uysal, bu durumun kamu parselleri için de geçerli olduğunu belirtti.

Başkan Uysal, "Kamunun görevi yeşil alanları olduğu gibi korumaktır. Ama kamunun kamu mülklerini koruma görevi de vardır. Kamu kendisine düşen parsellerin değerini koruyup, onu değerlendirmekle de mükelleftir. Kamu elinde ne varsa her şeyi yeşil alana çevirmesi cahilce bir yaklaşım olur. Belediye parselinde ticaret hakkını neden kullanmasın, milletin malını neden değersizleştirelim? Nasıl bir kafa bu? Bu parselin yan tarafı ASAT aitti. Geçen dönem ticari alan olarak düzenlendi. Fazla emsal talebimiz yok" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi