Serik Semt Pazarcıları ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Akıllı basın mensuplarına göreve geldiklerinde bu yana geçen 1 yıllık çalışmalarını değerlendirdi.

Serik’te görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Serik Semt Pazarcıları ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Akıllı geçen 1 yıllık süre zarfında yaptıkları çalışmalar ve pazarcı esnafları ile ilgili gelişmeleri paylaştı. İşgaliye ücretleri ve işgaliye devir ücretleri ile ilgili sorunların çözüldüğünü aktaran Akıllı, Gediki Orta ve Akçaalan Mahallelerine yapılacak kapalı pazar yerleri ve Cuma Pazarının genişletilmesi ile ilgili bilgileri de paylaştı.

 

“Esnafımız açısından olumlu adımlar atmaya başladık.”

Semt Pazarcıları ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Akıllı basın toplantısına yaptığı açıklamalarında şunları söyledi; “İyisiyle kötüsüyle 2019 yılını uğurlamaktayız. Serik Semt Pazarcıları ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası olarak 2019 yılı Oda Üyelerimiz ve Oda Yönetimimiz açısından nasıl geçtiğini değerlendirerek Oda Yönetimi ve Esnafımız, Halkımızın arasında köprü vazifesi olan,  siz değerli basın yoluyla değerlendirme yapmak istedik. 2019 yılı hareketli ve bir o kadarda huzurlu geçtiğini söylemek isterim.   Bu yıl içerisinde 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçim yapılarak yeni bir yönetim ekibi seçildi. Bu seçim esnasında Serik’imizi yönetmeye talip olmuş üç adayımızı da esnaf camiamızla tanıştırarak onların tercihini, hizmet seçimi yapmaları doğrultusunda bilgilendirdik. Bu seçim sonucunda Belediye Başkanlığına Halkımızın takdiri,  Başkanımız Enver Aputkan’dan yana çıkmıştır. Seçim arkasından Oda Yönetimi olarak yeni seçilen Belediye Yönetimi ile istişare yaparak Sayın Enver Aputkan Başkanımızın duyarlı tutumuyla esnafımız açısından olumlu adımlar atmaya başladık.”

“Esnafımızın rahatsız olduğu iki konuyu çözüme kavuşturduk”

“Yapmış olduğumuz görüşmelerde esnaflarımız arasındaki eşitsiz ve adaletsiz yönetim anlayışını bir kenara koyarak herkesin aynı hak ve eşitlik içinde yaşayacağı bir yönetim sergileme konusunda hem fikir olduk. Esnafımızın işgaliye ücretleri konusunda tuhafiye ve gıda bölümü esnafımızın metre bazında 2.00. TL. olarak eşitleyerek aradaki fiyat farkını ortadan kaldırdık. İşgaliye devir ücreti olarak pazar tezgah hakkını devir yapmaya çalışan esnafımıza, turizm bölümünde 5.000.00 TL. yerli pazarcılarımızda 2.000.00 TL. olan ücretleri yıllık işgaliye ücreti tutarı karşılığı alınması konusunda ortak noktada buluşarak esnafımızın rahatsız olduğu bu iki konuyu çözüme kavuşturduk.”

Serik’e Yeni Kapalı Pazarlar Geliyor

“Gedik Mahallesi ve Orta Mahalle muhtarlarımızın halktan gelen talepler doğrultusunda pazar açılması konusunda Odamıza yapmış oldukları yazışma konusunu Belediyemizle istişare yaparak Gedik Mahallesi Kapalı Alanı genişleterek pazar kurulmasını resmi olarak açılması konusunda son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Belediye Başkanımızdan esnafın kapalı pazar istekleri doğrultusunda Cuma Semt Pazarının genişletilmesi konusunda çalışma ve pazar pazarının kapalı pazar yapılması konusunda Akçaalan Muhtarı ve Oda olarak yaptığımız görüşmeler sonucunda kapalı pazar yapılacak alanın Belediyemiz tarafından uygulama yapılarak yer konusu çözümlenmiş bulunmaktadır. Sayın Belediye Başkanımızın akla yatan konular ve projelerle iletildiğinde ilgilenmesi ve duyarlılığı bizleri memnun etmektedir.

Belediye Başkanımız ve ekibi sayesinde Serik Esnafı ve Serik Halkı hak ettiği hizmeti alacaktır. Oda Yönetimi olarak Belediyemizle istişareleri daha sık yaparak hizmet noktasında Belediyemize desteğimizi her zaman vermeye hazırız. Bu sözlerimle açıklamama son verirken kısa zaman sonra karşılayacağımız 2020 yılı Serik Halkına ve Esnafımıza hayırlı olmasını diler saygılarımı sunarım.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi