Serik Ülkü Ocakları gençleri eğitime, okumaya ve araştırmaya davet ediyor. Haftanın belli günlerinde çeşitli eğitimler ve seminer düzenleyen Serik Ülkü Ocakları’nda her hafta Cuma günleri akşam saat 18.30 itibari ile milli ve dini seminerler yapılıyor. Ülkü Ocakları Eğitim Birim Başkanı Mehmet Melih Çolpak şunları söyledi; “Her Türk gencinin görevidir okumak araştırmak bu yüzden herkesi kitap okumaya davet ediyorum. Türk milletinin varlığını, çağdaş medeniyetler içinde yer almasını, milli ve ahlaki değerlerimizi benimseyerek müebbet var oluşumuzu daim kılmak için ilim tahsili kaçınılmazdır. Toplumların yapı taşını oluşturan ailelerin eğitim düzeylerindeki artış, refah seviyesinin yükselmesine neden olacaktır. Her millet ve toplulukta olduğu gibi eğitimin temelini atan aile, becerilerimizi ve yeteneklerimizi keşfetmemizi sağlayan, eğitim ve öğretimi birlikte bünyesinde barındıran okullarımız, inanıyoruz ki gençlerimizi geleceğe müspet şekilde hazırlıyorlar. Ülkü Ocak’ları olarak biz de bu yolda gençlerimizi, ahlaki değer ve kültürümüzle iç içe eğitim hayatlarına devam etmelerini şiar ediniyoruz. Genel başkanımız Sayın Sinan Ateş Beyefendinin de söylediği gibi artık ne olmadığımızı anlatmayı bırakıp ne olduğumuzu göstermek eğitim ve kültür vakfı olarak gayemiz olacaktır.

Milli şuur ile haşr olmamış bir birey ne yazık ki milletine sahip çıkamaz. Ülkü Ocak’ları eğitim ve kültür vakfı evlatlarımıza milli şuuru öğreten bu bilinçte onları eğiten ve yetiştiren temel yapı taşıdır. Gerek genel başkanımız Sayın Sinan Ateş Beyefendi gerekse Serik Ülkü Ocak’ları başkanımız Celal Arıcan beyefendi hassasiyet içinde gençliğimize eğitimleri için büyük ihtimam göstermektedir. Bu çatı altında “Damarında ki asil kanı kirletme” diyerek te temiz ve inanmış nesiller için mücadelemize eğitim yoluyla sonuna kadar azimle devam edeceğiz.

Bilinmelidir ki Cihan’ın kurtuluşu İslam’a, İslam’ın kurtuluşu Türk milletine, Türk milletinin kurtuluşu Ülkü Ocaklarına gebedir. Bu düşünceyle geleceğimizin teminatı olan gençlerimize Türklük gurur ve şuurunu İslam ahlak ve faziletini benimsetmek için Serik Ülkü ocağımıza davet ediyoruz. "Okumayan, araştırmayan, tefekkür etmeyen bu cephenin gerisinde su bile taşıyamayacaktır!" Ülkü Ocakları Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş”

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi