Serik Belediyesi’nde yapılan toplantıda, günübirlik alanların Serik’e geri alınması ile ilgili; siyasi parti başkanları, meslek odaları başkanları, STK başkanları, muhtarlar ve turizm sektörü temsilcileri tam destek vererek Serik İttifakı’nı oluşturdular.

Serik Belediye Meclisi Aralık Ayı Meclis Toplantısında tahsisleri 2013 ve 2014 yıllarında iptal edilen 3 günü birlik tesisin geri alınması için bütün meclis ittifak yapmıştı. Salı günü ise Belediye Başkanı Enver Aputkan ev sahipliğinde Serik Belediyesi’nde yapılan toplantıda, günübirlik alanların Serik’e geri alınması ile ilgili; siyasi parti başkanları, meslek odaları başkanları, STK başkanları, muhtarlar ve turizm sektörü temsilcileri tam destek vererek Serik İttifakı’nı oluşturdular.

“Bu alanlar ilçemizde yaşayanlar için çok önemli”

Başkanlara Belek ve Kadriye Beachpark’ın tahsislerinin iptal edilmesi ve sonrasından bugüne gelişmelerle ilgili olarak bilgi veren Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan şunları söyledi; “Özellikle son günlerde geçmiş yıllarda ilçemize tahsis edilen günübirlik alanlar ile ilgili kamuoyu doğru bilgiyi bizden alması açısından tahsis işleminin hangi aşamada olduğunu açıklamak ve bilgilendirmek istedim. Çünkü bu alanlar ilçemizde yaşayanlar için çok önemli. Buralar nefes alacağımız alanlar. Dolayısıyla burası Serik halkı için olmazsa olmazlardan bir tanesi. Söz konusu alanlar Kadriye ve Belek’te belde belediyeleri kapanmadan önce Kadriye Belediyesine 124 dönüm, Belek belediyesine 95 dönüm, Serik Belediyesine de Belek’teki 83 dönüm alan tahsis edilmiş. Tahsis edilme amacı da vatandaşların denize girebilmesi ve günübirlik alan olarak kullanılması. 2013 yılında Belek ve Kadriye’deki tahsisli 124 ve 95 dönümlük iki alanın Turizm Bakanlığı tarafından tahsisi iptal edilmiş. İptal nedeni de tahsis amacına uygun kullanılmaması olarak bildirilmiş. Serik Belediyesi’ne tahsis edilen 83 dönümlük alanda 2014 yılında aynı amaçla Bakanlık tarafından iptal edilmiş.”

 

“İlk talimatım buranın bir an önce tahsisinin alınması oldu.”

“Göreve geldikten sonra hemen buralarla ilgili yazışmaları çıkardık. Arkadaşlarıma ilk talimatım buranın bir an önce tahsisinin alınması oldu. Çünkü buralar İlçemiz için çok önemli alanlar. Belediyeden kaynaklanan 1 milyon 200 bin lira bir borcunun olduğunu öğrendim. Bunu hemen yatıralım dedim ama para yatırmakla olmuyor. Sadece para yatırıldığında tahsisi geri alma şansımız yok. Bakanlık sözleşmesinde şartları açıkça yazmış. O sözleşmelere uymadığımız gerçeğini kabul etmemiz lazım. Biz buna kendi tavır ve davranışımızdan dolayı uymamışız. Birileri bahane aramış biz de o zemmini hazırlamış birilerinin buralarda gözü varsa biz de kolaylaştırmışız. Dolayısı ile ilave inşaatlar yapmışız, tahsisi dışında kullanmışız.  Uzun zamandan beri bu konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanımızla bizzat giderek görüştük. Tekrar tahsisi almamız için bu yerlere talip olduğumuzu söyledim. Kendisinden destek ve yardım istedim. Sayın Bakanımızda yardımcı ve destek olacağını söyledi.”

Terfi İstasyonu

“ Kadriye Beach Park içerisinde bir terfi merkezi konusu gündeme geldi. Orada Gokart alanına yapılmak istenmiş. Biz de yeri uygun olmadığı için Bakanlığa gittim ve şu teklifi yaptım. Mevcut terfi istasyonunun yerinden başlamak üzere yolu da kapsayacak şekilde 2 dönümlük alana yapılabileceğini söyledim. Netice bu teklifimiz kabul görmedi. Eskiden at çiftliğinin bulunduğu 2 dönümlük alana planlandığını öğrendik buna da itiraz etti. Yetki Bakanlığın, derse ki biz burayı size vermiyoruz Serik halkı ve belediye olarak buna net bir şekilde karşı olduğumuzu ifade ettik. Terfi istasyonu konusu şu an bu safhada.

“Sayın Bakanımızın Serik halkına burayı vereceğim sözü var”

“Buralar A partisinin B partisinin meselesi değil Serik’in meselesi. Bizim geleceğimiz. Bu ilçeye bırakabileceğimiz en önemli hizmetlerden bir tanesi bu. Hep birlikte yapacağımıza inanıyorum. Sizleri ve vatandaşın tavrının net olduğunu gördüm. Belediye olarak ta çok netiz. Burası bizim için vazgeçilmez diye de söylüyoruz. Sayın Bakanımızın Serik halkına burayı vereceğim sözü var. Bakanımızın sözü bizim için çok önemli. O söz bizim için güvencedir.”

 

“Cumhurbaşkanımızdan randevu talebimiz var”

 “Bundan sonra biz ne yapabiliriz. Buraları halka nasıl kazandırabiliriz bunu konuşmamız lazım. Bizim vereceğimiz kararlar hukuki olmalı. Biz belediye olarak tahsise talibiz, bir birlik içerisinde olursak ve sayın bakanımızın da sözü var ilgililerle görüşmeleri sürdürüp tahsisi almaya çalışacağız. Buranın durumu bu toplanıp Ankara’ya gitme taraftarı da değilim. Şimdilik gelişmeleri takip edelim. Ben belediye başkanı olduğum dönem içerisinde burayı alacağım ve tahsisine uygun olarak halkımızı için işleteceğim. Buralarda vatandaşımız denize girsin, günü birlik kullansın. Pırıl, halkımız için belediye olarak ben işleteceğim. Buraları tamamen belediye ve ilçemize yakışır vaziyette uygun fiyatlı işletmeler haline getireceğiz. İnşallah hep birlikte bunu yapacağız. Amacımız ve mücadelemiz bu. Bakanlık burayı vermeyebilir. Netice de bakanlığın yeri ama Biz almaya talibiz. Halkımız için istiyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanımızdan randevu talebimizde var. Bu konuyu çözeceğimize inanıyorum. Olumlu ya da olumsuz her türlü gecikmede sizleri ve halkımızı bilgilendireceğim.”

Toplantıya katılan tüm başkanlar ise ellerini taşın altına koyacaklarını ve gerekirse toplu olarak Ankara’ya gideceklerini ve bu konuda belediyenin arkasında olduklarını belirterek Serik İttifakı oluşturdular birliktelik sergilediler.

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi