Abdullah Akbaba; “2005 yılında başlayan CHP için hizmet mücadelem 2006 yılında İlçe Başkanlığım ile taçlanmıştır. 2005 yılından bu zamana kadar gece gündüz CHP için mücadele ettim.”

Önceki dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Başkanlığı ve Serik Belediye Meclisi’nde 2014-2019 döneminde CHP’den Serik Belediye Meclisi üyeliği Abdullah Akbaba, 12 Ocak Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Kongresi’nde ilçe başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Serik’te görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Abdullah Akbaba, CHP bünyesinde geçmişte yaptığı çalışmaları, meclis üyesi olarak yaptığı görevleri anlatarak ilçe başkanlığı adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Başkan Adayı Abdullah Akbaba açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2005 yılında başlayan CHP için hizmet mücadelem 2006 yılında İlçe Başkanlığım ile taçlanmıştır. 2014 yılına kadar CHP seçmeninin ve delegelerinin uygun görmesi üzerine İlçe Başkanlığı görevimi dönem dönem sürdürdüm. CHP içerisinde aktif olarak görev almasam bile seçim dönemlerinde seçim komite başkanlığı yaptım. 2005 yılından bu zamana kadar gece gündüz CHP için mücadele ettim. 2014 yerel seçimlerinde aday olduğum belediye meclis üyeliğini kazandım. Belediye meclis üyeliği yaparken CHP adına aday olduğum tüm komisyonlara en yüksek oyu alarak seçildim. 2014 yılında 5 kişi olarak CHP’yi Belediye Meclisinde temsil ettik. Fakat belediye meclis üyesi bir arkadaşımızın AKP’ye katılması sebebiyle bu kutsal görevi onur ve gurur ile 4 kişi sürdürdük.”

“Korkmadan Mücadelemi Sürdürdüm”

“Belediye Meclisinde yer alan 32 üye içerisinde komisyon üyeliklerine ve encümen üyeliğine en yüksek oylarla seçildim. Belediye meclis üyeliği yaptığım 2014-2019 yılları arasında belediyenin, kul hakkının en yılmaz savunucusu oldum. Belediye içerisinde yapılan hukuksuzlukları haksızlıkları ortaya çıkardım. Sosyal medya hesabımdan bu tür olayları paylaşıp hakkı ve haklıyı savundum. Bu mücadelem adliye kapılarında da devam etti. Hak, hukuk sağlansın diye yargılanmaktan korkmadan bu mücadelemi sürdürdüm. Hem belediye meclis üyeliğimi hem adliye kapılarındaki mücadelemi alnımın akıyla tamamladım.”

“Takdiri Delege Arkadaşlarıma Bırakıyorum”

“Siyaset içerisinde aktif olduğum 2005-2019 yılları arasında hiçbir şaibem akçeli işim olmadı. Ne partim CHP’yi ne de partililerimi rencide edecek bir davranışım olmadı. 2005 yılındaki o ilk gün gibi aynı heyecan ile aynı azim ile ve sağlam kadromuz ile 12 Ocak 2020 tarihinde yapılacak olan ilçe başkanlığı seçiminde İlçe Başkanlığına yeniden adayım. Takdiri delege arkadaşlarıma bırakıyorum. Bugüne kadar CHP’ye oy ve gönül veren tüm partililere en derin sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi