CHP Serik İlçe Başkan Adayı Yusuf Dinç; “Serik' te birilerinin belirlediği gündemin peşinden gitmek yerine, gündemi biz oluşturacağız.”

Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Başkan Adayı Yusuf Dinç, yazılı bir basın açıklaması yaptı. Dinç açıklamasında, çalışmaları, amaçları ve göreve geldikleri taktirde yapacağı hizmetleri anlattı. Seçimi kazandıktan sonra 18 ana başlıkta çözüm planı hazırladıklarını belirten, Dinç, CHP Serik İlçe Örgütüne yeni bir ilçe binası kazandırılacağını ve ilçe başkanlığının her gün açık olacağını söyledi. İlçenin her mahallesinin ziyaret edilerek vatandaşların sorunlarını ve çözüm yollarının aranacağını, gençlerin ve kadınların partiye kazandırılacağını ifade eden Dinç, Serik’in her mahallesinde temsilcilik veya mahalle sorumlusu olacağını belirtti. Partililerin ve vatandaşların her türlü sorunları ile ilgilenileceğini de ifade eden C.H.P. Serik İlçe Başkan Adayı Yusuf Dinç, 2024 yerel seçimlerinde Serik’in CHP belediyeciliği ile tanıştırılmasının da tarihi bir görev olarak yerine getireceğini ifade etti.

“Siyasi hayatımda hiç bir zikzak olmadı”

CHP Serik İlçe Başkan Adayı Yusuf Dinç açıklamasında şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 21 yıllık üyesiyim. Sizlerin de yakından bildiği gibi, siyasi hayatımda hiç bir zikzak olmadı. Kırık notum yok. Küçük hesaplar içine girip, yolundan sapma yok. Benim çizgim net. Düşüncem berrak. Kimseye eğilmedim, kimsenin önünde bükülmedim. Elbette esneğim. Ama esnekliğim ilkeseldir. Adım şaibeli işlere karışmadı. Alnım ak, gözüm tok, başım dik. Rakip arkadaşlarımın dedikodusunu yapmadım, yapmam da, çünkü dedikodu benim tarzım değil. Siz de takdir edersiniz ki, insanlar; arkadaşını, dostunu, yoldaşını, partisini seçebilir. Ben parti olarak CHP'yi seçtim. CHP benim okulum oldu, yuvam oldu, ailem oldu, yoldaşım oldu, sevdam oldu. Bunu kendim belirledim, bu benim özgür seçimim bununla da onur duyarım. Değerli dostlarım, bugüne kadar bir başka partiyle flört ettiği mi duydunuz mu? Duymadınız. Çünkü etmedim. CHP Antalya İl Başkan Yardımcılığı yaptım. Bu görevi alnımın akıyla yaptım. İl yönetimine de rekor oyla, yani birincilikle seçildim. Yönetimde bulunan diğer çalışma arkadaşlarımdan takdir gördüm. Sağ olsunlar. Hepsi de şahsıma güven duydu.

“Serik'in çağdaş bir kent olması için yola çıktık”

Serik' in çok ciddi ve önemli sorunları var. Değerli yoldaşlarım, siyaseti kendimiz için mi, yoksa kentimiz için mi yapmalıyız? Elbette kentimiz ve memleketimiz için. Siyaset; eylemiyle söylemiyle tutarlı olmayı gerektirir. Siyaset; hak için, halk için, toplum için, insan için, doğa için, memleket için yapılır. Serik' in sorunlarına hassasiyet göstermeyenlerden vatansever olur mu? Biz ekip olarak; Serik'in çağdaş bir kent olması için yola çıktık.

“Gündemi biz oluşturacağız”

Serik' te birilerinin belirlediği gündemin peşinden gitmek yerine, gündemi biz oluşturacağız. Halkın gündemi neyse, bizim gündemimiz o çünkü. Siyasette mucize yoktur, gerçekler vardır.
Halkın derdi geçim, halkın derdi çocukları, ekmek, aş, su, kitap, defter, giysi, deniz, dağ, yol, cadde, sokak, sera, tarla, pazar, faturalar, pahalılık. Bizim mücadelemiz halk için. Bizim mücadelemiz; hak, hukuk, adalet mücadelesi.

“Sorun varsa, çözüm de var çünkü biz varız”

Sevgili hemşerilerim, çok değerli delege arkadaşlarım; sizlerin desteğiyle, ilçe başkanlığına seçildiğim takdirde, hemen akabinde 66 mahallemizi ziyaret edip, vatandaşımızın dert ve sıkıntısını kendi ağzından dinleyip, çözüm üreteceğiz. Her hangi bir sorunu çözmenin yolu yordamı neyse, işte biz de onu yapacağız. Sözgelimi; bir doktor bir hastayı nasıl iyileştirir? Önce hastayı dinler gözler, sonra hastalığın teşhisini koyar, daha sonra da tedaviyi uygular. Siyasetçinin görevi, bahane üretip yakınmak değil, çözüm üretmektir. El ele verince, çözülmeyecek hiç bir sorun yoktur. Sorun varsa, çözüm de var çünkü biz varız. Biriz iriyiz diriyiz, biz hep birlikte Serik'iz!

“İlçe başkanlığımız açık olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Başkan Adayı Yusuf Dinç göreve geldiklerine yapacaklarını ise şöyle sıraladı:

İlçe Başkanlığı binamız hafta içi her gün 09: 00-17: 00 saatleri arası açık; Cumartesi günü ise 10: 00-16: 00 Saatleri arasında, kesintisiz açık olacaktır. Her 3 ayda bir düzenli olarak, hafta sonları 66 mahallemiz ziyaret edilerek, vatandaşlarımızın sorunları yerinde tespit edilip, sorunların çözümü için de her türlü yasal yollar, sonuna kadar işletilecektir. Özellikle gençler ve kadınları partimize kazandırmak için, sokak sokak, mahalle mahalle üyelik çalışması başlatılacaktır. 66 mahallemiz var. Bütün şehir yasasıyla eski belde ve köyler de mahalle oldu. Büyük mahallelerde temsilcilik, küçük mahallerde de mahalle sorumluları oluşturulup, temsilci ve sorumlularımızla, ilçe örgütümüz iletişim ağı kurarak, mahallelerdeki; düğün, sünnet ve cenazelere katılım sağlanacak. Sevinçte, tasada, kederde, hiç mazeretsiz halkımızla ve örgütümüzle bir bütün olacağız. Yine mahalle sorumlu ve temsilcilerimizle bir watsap hattı da oluşturulacaktır.

“Sorunlara çözümler üretilecek”

Her ayın son Cuma günü 15: 00-17: 00 saatleri arasında, ilçe binamızda halk günü yaparak, hem örgütümüzden gelen talep ve önerileri, hem de vatandaşlarımızdan gelen istek ve talepleri dinleyerek, sorunlarına mümkün olan kalıcı çözümler üretilecektir. Partimize güzel bir ilçe binası kazandırmak, en temel sorumluluklarımızdan birisidir. 66 mahallemizde üye güncellemesi yapacağız. Bizim dönemimizde üyesiz mahalle kalmayacaktır. Üyelerimizin kan guruplarını bilgisayar sistemimizde kayıt altına alıp kan ihtiyacı olan partilimiz ve vatandaşlarımız için mesaj çekip çözüm ortağı olacağız. Ekonomik şartları kötü olan parti üyelerimizin, yükseköğrenimde okuyan çocukları için; kamu kurumları, belediyeler, vakıflar, özel kuruluşlar ve hayırsever iş insanlarından burs sağlanması için, örgütümüz seferber olacaktır. Üye sayımızı artırmak için mahalle ziyaretleri yapacağız. Memleketine karşı sorumlu, sosyal, duyarlı yurttaşlarımızı partimize kazandırmak vatanseverlik ödevlerimizden birisi olacaktır. 66 mahallemizin muhtarları ile sık sık bir araya gelip, mahallelerimizin sorunları hakkında bilgi alıp, çözümler üreteceğiz.

“2024 yılında Serik Belediyesini kazanacağız”

Yılda en az bir defa tüm parti üyelerimizle birlikte bir piknik düzenleyip parti içi kaynaşmayı sağlayacağız yani Gebiz Kozan’daki partilimiz ile Boğazkent’teki partilimizi bir araya getireceğiz. Büyükşehir belediyemizle; el ele; kol kola, omuz omuza çalışacağız. Çözülmesi mümkün olan her sorunu da çözeceğiz. Parti arşivi ve kütüphanesi oluşturacağız. Her çalışmamızı kayıt altına alacağız. Sosyal, sanatsal, kültürel bilimsel içerikli; panel, söyleşi vb. faaliyetler gerçekleştireceğiz. İlk ve ölümsüz Genel Başkanımız büyük Atatürk'ün Serik' e geliş tarihi olan 9 Mart'ta, tarihi ziyaretin ruhuna uygun olarak, büyükşehir belediyesi ve diğer belediyelerimizden destek alarak, dev bir halk konseriyle kutlamak, onur meselemiz olacaktır. 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlarken, diğer yandan da; şehitlerimizi, Serikli şehitlerimizi hem anacak, hem de aziz ruhları için mevlit okutmak görevimiz olacaktır. Sizlerin takdiriyle şayet göreve gelirsek, 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde de görevde olursak, Serik Belediyesini kazanıp, Serik'imizi halkçı bir belediyeyle tanıştırmak, tarihsel ödevimiz olacaktır. Kamuoyuna ve tabanımıza taahhüdümüzdür.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi