ÜÇ yıllık süreçte, tamamen ücretsiz olarak hem temel teknoloji yetkinlikleri kazanma, hem de özel ilgi alanlarında derinleşme imkânı elde edebilecek gençlere yönelik 9 Şubat'ta öğrenci seçme sınavının yapılacağı Deneyap Projesi için son başvuru tarihinin 6 Ocak olduğu açıklandı.

Deneyap Projesi, Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük Programında yer alan '81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi Kurulması' hedefi doğrultusunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle hayata geçirildi.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrencilere 3 yıl boyunca ücretsiz olarak robotik kodlama, elektronik programlama, yapay zeka, siber güvenlik, nanoteknoloji gibi alanlarda eğitim verilmesi planlanıyor. Ayrıca öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Programa katılan öğrenciler 3 yıllık süreçte, hem temel teknoloji yetkinlikleri kazanma, hem de özel ilgi alanlarında derinleşme imkânı elde edebilecek. Atölye programları ortaokul düzeyinde halihazırda 4 ve 5'inci sınıfta eğitim gören öğrencilere, lise düzeyinde ise 8, 9 ve lise hazırlık sınıflarında eğitim gören öğrencilere hitap ediyor.

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE GENÇ FİKİRLER

Milli Teknoloji Hamlesi'nin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek amacıyla oluşturulan Deneyap'ta ilgisi ve yeteneği olan gençler yeterli imkânlarla doğru şekilde yönlendirilecek. Öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik tasarlanan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençler, ücretsiz eğitimler alacak. 3 yıllık süreçte, hem temel teknoloji yetkinlikleri, hem özel ilgi alanlarında derinleşme, hem de proje üretme kabiliyeti elde edecek.

SON BAŞVURU 6 OCAK

Deneyap Türkiye'nin ilk faz çalışması olan Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Hakkari, İzmir, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon illerinde Temmuz 2019'da başlayan eğitimler 1920 öğrenciyle devam ediyor. Bu yıl Antalya da dahil olmak üzere 9 Şubat'ta yeni öğrenciler için sınav yapılacak. Son başvuru tarihinin 6 Ocak olduğu Deneyap sınavları hakkında detaylı bilgi www.deneyapturkiye.org internet adresinden paylaşılıyor. DHA

Editör: Haber Merkezi