CHP Serik İlçe Başkan Adayı Yusuf Dinç; “Hiç kimseyi dışlamadan, ayırmadan, kırmadan dökmeden partimizi ortak akılla; her görüş ve düşünceye saygı duyarak herkesi kucaklayarak yöneteceğiz.”

Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Başkan Adayı Yusuf Dinç ekibi ile birlikte Serik’te yayın yapan gazetecilerin temsilcileri ile kahvaltıda buluştu. Serik Parlak Restoran’da düzenlenen basın toplantısında gazetecilere aday olma sürecini, neden aday olduğunu anlatan ve hedeflerinin neler olduğu konusunda açıklamalar yapan Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Başkan Adayı Yusuf Dinç; adaylığının bireysel bir tercih değil; CHP tabanından ve Serikli vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda aldığı bir karar olduğunu ifade etti. Siyasetin halk için halkla birlikte yapıldığını belirten Dinç, halka rağmen siyaset olmayacağının altını çizdi.

“Halkın talebine kayıtsız kalmak, halk çocuklarına yakışmaz.”

Halkın talebine kayıtsız kalmanın, halk çocuklarına yakışmayacağını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Başkan Adayı Yusuf Dinç açıklamalarında şunları söyledi; “Partimizin, cefakar, fedakar, vefakar emekçi tabanı ve üyeleri, değerli delege arkadaşlarım, sevgili Serikli hemşerilerim, CHP olarak, Serik' te delege seçimlerini gerçekleştirdik. Artısıyla eksisiyle bu süreç tamamlandı. Delege seçilen her arkadaşımı ayrı ayrı tebrik eder, kutlar; partimize, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Yakın bir zaman içinde de; kardeşçe, el ele, kol kola, omuz omuza ilçe kongremizi yapacağız. Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi, CHP’nin inanmış sade bir neferi olarak, İlçe Başkanlığına adayım. Adaylığım bireysel bir tercih değil. Parti tabanımız ve Serikli hemşerilerimin talepleri doğrultusunda aldığım bir karardır. Siyaset; halk için halkla birlikte yapılır. Halka rağmen siyaset olmaz. Halkın talebine kayıtsız kalmak, halk çocuklarına yakışmaz.”

“İlk yerel seçimde, Serik Belediyesi'ni de kazanacağız”

Büyük Atatürk ne demişti; ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.’ Görevini en iyi şekilde yapmaya talip bir kardeşiniz olarak, görevden kaçamazdım. Biz görev adamıyız. Hedefimiz, yerelden genele CHP iktidarıdır. Antalya Büyükşehir Belediyesini kazandık. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle, Serik'imizin sorunlarına çözüm üretmek, bizim temel ödevlerimizden birisidir. Önümüzdeki ilk yerel seçimde, Serik Belediyesi'ni de kazanacağız. Bunu kesinlikle başaracağız. Partimizin içinde, toplumun her kesiminin benimsediği; liyakatli, birikimli, ufuklu proje kafalı nice evladı var. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, partimizin ilk ve ölümsüz Genel Başkanı ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yol ‘Altı Ok' tur. Altı Ok, Türkiye'mizin; tarihsel, sosyal ve ekonomik şartlarından doğmuş; yerli, ulusal, evrensel özgün bir modeldir. Cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye, bu modelle yüzlerce fabrika inşa etti. CHP iktidarında, yine yeniden inşa edeceğiz. Çok çok üretip hakça da bölüşeceğiz.”

“Partimizi ortak akılla yöneteceğiz”

“Şayet sizlerin takdiriyle ilçe yönetime seçilirsek ki buna inancım tam, hiç kimseyi dışlamadan, ayırmadan, kırmadan dökmeden ortak akılla yöneteceğiz partimizi. Her görüş ve düşünceye saygı duyarak herkesi kucaklayarak yöneteceğiz partimizi. Bu duygu ve düşüncelerle; ilk ve ölümsüz Genel Başkanım ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ikinci Genel Başkanım İsmet İnönü'yü, üçüncü Genel Başkanım Bülent Ecevit'i; rahmetle anar, devrim ve ilkeleri önünde saygıyla eğilirim. SHP Genel Başkanı Erdal İnönü ve SODEP Genel Başkanı Aydın Güven Gürkan'a rahmetler dilerim. Dördüncü Genel Başkanım Sayın Deniz Baykal'ı; saygıyla, sevgiyle selamlar; sağlık dilerim. Sayın Altan Öymen, Sayın Hikmet Çetin ve Sayın Murat Karayalçın Genel Başkanlarımı saygıyla selamlarım. Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçtaroğlu'nu sevgiyle, saygıyla selamlarım. Ayrıca; Serik' te ilçe başkanlığı, yöneticilik, delegelik, üyelik yapıp hakkın rahmetine kavuşan büyüklerime, yaradandan rahmetler diler, yaşayan her kardeşime de sağlık dilerim. Tüm Serikli hemşerilerimi; saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Biriz, iriyiz, diriyiz, biz hep birlikte Serik'iz.”

“Tabanımıza Taahhütümüz Var”

CHP Serik İlçe Başkan Adayı Yusuf Dinç ilçe başkanı seçildiği taktirde yapacakları konusunda da partililere 18 maddelik bir taahhütte bulunarak şunları söyledi;

“1- İlçe Başkanlığı binamız hafta içi her gün 09: 00-17: 00 saatleri arası açık; Cumartesi günü ise 10: 00-16: 00 Saatleri arasında, kesintisiz açık olacaktır.

2-Her 3 ayda bir düzenli olarak, hafta sonları 66 mahallemiz ziyaret edilerek, vatandaşlarımızın sorunları yerinde tespit edilip, sorunların çözümü için de her türlü yasal yollar, sonuna kadar işletilecektir.

3-Özellikle gençler ve kadınları partimize kazandırmak için, sokak sokak, mahalle mahalle üyelik çalışması başlatılacaktır.

4-66 mahallemiz var. Bütün şehir yasasıyla eski belde ve köyler de mahalle oldu. Büyük mahallelerde temsilcilik, küçük mahallerde de mahalle sorumluları oluşturulup, temsilci ve sorumlularımızla, ilçe örgütümüz iletişim ağı kurarak, mahallelerdeki; düğün, sünnet ve cenazelere katılım sağlanacak. Sevinçte, tasada, kederde, hiç mazeretsiz halkımızla bir bütün olacağız. Yine mahalle sorumlu ve temsilcilerimizle bir watsap hattı da oluşturulacaktır.

5-Her ayın son Cuma günü 15: 00-17: 00 saatleri arasında, ilçe binamızda halk günü yaparak, hem örgütümüzden gelen talep ve önerileri, hem de vatandaşlarımızdan gelen istek ve talepleri dinleyerek, sorunlarına mümkün olan kalıcı çözümler üretilecektir.

6-Partimize güzel bir ilçe binası kazandırmak, en temel sorumluluklarımızdan birisidir.

7-66 mahallemizde üye güncellemesi yapacağız. Bizim dönemimizde üyesiz mahalle kalmayacaktır.

8-Üyelerimizin kan guruplarını bilgisayar sistemimizde kayıt altına alınacaktır.

9-Ekonomik şartları kötü olan parti üyelerimizin, yüksek öğrenimde okuyan çocukları için; kamu kurumları, belediyeler, vakıflar, özel kuruluşlar ve hayır sever iş insanlarından burs sağlanması için, örgütümüz seferber olacaktır.

10-Üye sayımızı artırmak için mahalle ziyaretleri yapacağız. Memleketine karşı sorumlu, sosyal, duyarlı yurttaşlarımızı partimize kazandırmak vatanseverlik ödevlerimizden birisi olacaktır.

11-66 mahallemizin muhtarları ile sık sık bir araya gelip, mahallelerimizin sorunları hakkında bilgi alıp, çözümler üreteceğiz.

12-Yılda en az bir defa tüm parti üyelerimizle birlikte bir piknik düzenleyip parti içi kaynaşmayı sağlayacağız yani Gebiz Kozan’daki partilimiz ile Boğazkent’teki partilimizi bir araya getireceğiz.

13-Büyükşehir belediyemizle; el ele; kol kola, omuz omuza çalışacağız. Çözülmesi mümkün olan her sorunu da çözeceğiz.

14-Parti arşivi ve kütüphanesi oluşturacağız. Her çalışmamızı kayıt altına alacağız.

15-Sosyal, sanatsal, kültürel bilimsel içerikli; panel, söyleşi vb. faaliyetler gerçekleştireceğiz.

16-İlk ve ölümsüz Genel Başkanımız büyük Atatürk'ün Serik' e geliş tarihi olan 9 Mart'ta, tarihi ziyaretin ruhuna uygun olarak, büyükşehir belediyesi ve diğer belediyelerimizden destek alarak, dev bir halk konseriyle kutlamak, onur meselemiz olacaktır.

17-18 Mart Çanakkale Zaferi kutlarken, diğer yandan da; şehitlerimizi, Serikli şehitlerimizi hem anacak, hem de aziz ruhları için mevlit okutmak görevimiz olacaktır.

18-Sizlerin takdiriyle şayet göreve gelirsek, 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde de görevde olursak, Serik belediyesini kazanıp, Serik'imizi halkçı belediyeyle tanıştırmak, tarihsel ödevimiz olacaktır. Kamuoyuna ve tabanımıza taahüdümüzdür.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi