İbrahim Demir; “Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur, kazanan bütün arkadaşlarımız olmuştur. Bunda sonra partide ötekileştirme yoktur hep beraber kol kola Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacağız.”

Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Kongresi’nde yapılan seçimi İbrahim Demir’in listesi kazandı. 4 adayın yarıştığı kongrede Demir CHP Serik İlçe Başkanı seçildi. CHP Serik İlçe Kongresi Pazar günü Karalar Düğün Salonu’nda yapıldı. 4 adayın yarıştığı kongrede, İbrahim Demir, Yusuf Dinç, Abdullah Akbaba ve Yusuf Etli’nin listeleri delege karşısına çıktı. 246 delegenin 245’inin oy kullandığı seçim sonucunda, İbrahim Demir 119 oy alarak ilçe başkanı seçildi. Yusuf Dinç 70 oy alırken, Abdullah Akbaba 37, Yusuf Etli 19 oy aldı.

Divan Başkanlığını CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı’nın yaptığı kongrede, divan başkanı yardımcısı Turgay Acar, katipler ise Ali Rıza Akkaş ve Özay Ceyhan oldular. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrede mevcut ilçe başkanı Yusuf Etli açılış konuşmasını yaparak parti faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Daha sonra ise CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ve milletvekilleri konuşmalarını yaptılar.

“Serik'te CHP 3. Oldu. Cumhuriyet Halk Partisi bu insanların toprağını sızlattı”

İlçe başkanı adayları arasında çekilen kura sonucu ile konuşma sırası belirlendi. İlk konuşmayı yapan CHP Serik İlçe Başkanı adayı İbrahim Demir geçmişten bu yana partiye hizmet etmiş kimileri rahmetli olmuş isimleri sayarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü “Bu insanlar Cumhuriyet Halk Partisi’ni, dişe diş kora kor mücadelelerle silahların gölgesinde zorluklar içinde kongreler yaparak bir yerlere taşıdılar. Onlar Cumhuriyet Halk Partisi'ni bayrağını Serik'te hiç yere düşürmediler. Peki bu son dönemde ne oldu? Cumhuriyet Halk Partisi bu insanların toprağını sızlattı. 24 Haziran Milletvekili seçimlerinde Serik'te CHP 3. oldu. Yerel seçimlerde ittifakta 3 olduk.”

“Diploma siyaset yapmaz”

“Arkadaşlar Siyasette diploma siyaset yapmaz siyaseti insan yapar siyasetin kaynağı insandır. Çok iyi bir doktor olabilirsiniz, çok iyi bir hakim olabilirsiniz, çok iyi bir savcı olabilirsiniz, çok iyi bir işadamı olabilirsiniz, çok iyi bir siyasetçi olamazsınız. Çünkü siyaseti halk yapar. Siyasette insana dokunmadığın zaman siyaset olmaz.”

“İşsiz gençlere aş olacağım, iş olacağım arkalarında olacağım”

“Bir yerel seçim atlattık ve üzerinden 1 yıl geçti daha Serik de Cumhuriyet Halk Partisi'nin izi yok izi. Büyükşehir Serik'te bütün AKP'li müdürler duruyor. Var mı böyle bir şey? Geçenlerde CHP'li gençlerle toplantı yaptım vicdanım sızlıyor. Cumhuriyet Halk Partisi bunu yırtacak önümüzdeki günlerde o sahadaki işsiz gençlere aş olacağım, iş olacağım arkalarında olacağım.”

“Bunu esefle kınıyorum”

“Geçen gün Büyükşehir Belediye Başkanı Serik’e geldi. Burada Yusuf Etli değildir mesele. Burada mesele kurumsal olarak Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Büyükşehir Belediye Başkanının yanında Cumhuriyet Halk Partisi'nin yöneticileri yok, meclis üyeleri yok. Büyükşehir Belediye Başkan yanında, Ak Parti İlçe Başkanı var AK Parti Belediye Başkanı var bunu kınıyorum, bunu esefle kınıyorum.”

“Antalya siyaseti de değişecek”

“İnşallah bu görevi bana vereceksiniz ve bu saatten sonra Antalya siyaseti de değişecek. Çünkü kişilere göre siyaset değil halka göre siyaset olacak. Keşke partimiz bu konumda olmasaydı da biz de bir daha da olmasaydık. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin gençlik kollarından geldim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin burada kurucu üyeliğini yaptım, geçmişten bugüne hep mücadele ettim. Yani şunu söylemeye çalışıyorum Cumhuriyet Halk Partisi'nde ki gençlerimiz hiç kabul görmedi, hiç iş bulamadılar hiç çalışamadılar.”

“Bundan sonra kimse kimseye el etek tutmayacak”

Cumhuriyet Halk Partisi benim ilçe başkanlığı döneminde Serik’te iktidar olduğu gibi Türkiye'de de iktidar olacak ve ezberleri bozacağız. Şimdi bakıyorum aramızda ilçe yönetici arkadaşlarımız da var. Deniyor ki ‘CHP'nin içinde şu kişi, şu belediye başkanının adamı, diğeri şu belediye başkanının adamı bir diğeri şu belediye başkanın adamı.’ Arkadaşlar Cumhuriyet Halk Partisi'nde kimse kimsenin adamı değildir. CHP’de adamı olacağımız bir tane adam vardır. O da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bundan sonra kimse kimseye el etek tutmayacak.”

Adayların yaptıkları konuşmalardan sonra ise Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Kongresi’nde oy verme işlemine geçildi. Kurulan 4 sandıkta saat 17.00’a kadar süren oy verme işlemi sonrasında ise sandıklar kapanarak sayıma geçildi. Yapılan oy sayımı neticesinde; İbrahim Demir 119, Yusuf Dinç 70, Abdullah Akbaba 37, Yusuf Etli 19 oy aldı ve İbrahim Demir CHP Serik İlçe Başkanı seçildi. Demi sonuçların belli olmasında sonra yaptığı açıklamada; “Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur, kazanan bütün arkadaşlarımız olmuştur. Bunda sonra partide ötekileştirme yoktur hep beraber kol kola Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacağız.” Dedi

Haber: Osman Türkçe

SERİK CHP İLÇE BAŞKANI İBRAHİM DEMİR’İN

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

ASİL                                                                     YEDEK

1. HÜSEYİN AKIN( 1958 )                                 1. SALİM KANIK

2. RAMAZAN ARI                                                 2. İBRAHİM ÇEŞME

3. CEYHUN CEYHAN                                            3. OSMAN ZEKİ VİRAN

4. OĞUZ ERSÖZ                                                    4. FATMA DURSUN

5. ZATİYE ÇEŞME                                                5. ALİ BULUT

6. AHMET ÇULLUOĞLU                                        6. ABDULLAH ZOR

7. HAKAN DOĞAN                                                7. ÖZGE BAYKAL

8. ERDOĞAN HAS                                                 8. HASAN EROĞLU

9. EMİNE KOÇ                                                      9.HİLMİYE ŞAHİN

10. MUSTAFA KURT                                             10. KIVANÇ KÜÇÜKKURT

11.ADEM ÖZKAN                                                  11. AYŞE AKŞİT

12. ARİFE ÖZER                                                   12. SELMA DERVİŞ

13. İBRAHİM ŞAHİN                                           13. EBRU BATAN

14. ÖNDER UÇAR                                                 14. OSMAN NURİ TOP

15. İLKNUR UYAR                                                15.ÇAYAN ÖZYURT

16. MEHMET YILDIZ                                            16.MELİSA GÜLLÜ


İL KONGRESİ DELEGELERİ

1. TURGAY ACAR                      10. VEYSEL ÜSTÜN                          19. HALİL ŞAHİN

2. ALİ PAKIR                             11. HÜLYA DEMİR                            20. ÖNDER TOP

3. AHMET BÜLÜÇ                      12. MEHMET GÖKÇE                        21. MEHMET GÜNAL

4. ÖZAY CEYHAN                      13.SALİM KANIK                              22. YILMAZ TEKE

5. MUSTAFA ÇETİN                  14. MEHMET KURAL                         23. EMİNE ERSOY

6. ALİ ÇIRPICI                         15.YUNUS ÖZPARLAR                     24. İBRAHİM YILMAZ ( 1949 )

7. AYŞE ÇITAK                          16.ÇAYAN ÖZYURT                         25. FAHRETTİN YILMAZ

8. İBRAHİM DEMİR                  17. HÜRİYET ÖZTÜRK

9. SÜLEYMAN DEMİR               18. ENES PIRTIK

YUSUF DİNÇ

YUSUF ETLİ

ABDULLAH AKBABA

ÇETİN OSMAN BUDAK

RAFET ZEYBET

AHMET KUMBUL

CAVİT ARI

Editör: Haber Merkezi