Eğitim İş Sendikası Serik Temsilciliği Başkanı Şafak Erdoğan yarıyıl tatili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Serik’teki eğitim öğretim dönemini değerlendiren Eğitim İş Sendikası Serik Temsilciliği Başkanı Şafak Erdoğan şunları söyledi; “2019-2020 Eğitim Öğretim Yılını yarıladık. Sömestr tatilinde tüm öğrenci, öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum. İdarecilerimize, memurlarımıza, işçilerimize, öğrenci servislerine, Öğretmenevi çalışanlarına samimi emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Tatilini il dışında geçirecek olanlara sıhhatli kazasız belasız yolcuklar diliyorum.

Eğitim İş Sendikasına bağlı 109 öğretmen ve çalışan olarak Serik’teki Eğitim Öğretim hayatına olumlu yönde katkı verdiğimizi düşünüyoruz. Öğrencilerimizi en iyi, en donanımlı şekilde yetiştirmeye uğraşırken; Yüzyıllardır Anadolu’yu karanlığa boğan bağnaz düşünceleri Atatürk’ün gösterdiği aydınlık hedeflere doğru değiştirmek, bunu da yaparken insanlığın uygarlığın gereği olan hak, hukuk ve adalet ilkesinden şaşmadan bir emek mücadelesi vermeye çalışıyoruz. Katkı sunan bu anlamda bizi destekleyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Eğitim Öğretim açısından bu yılı değerlendirildiğinde kasım ayında ara tatilin olması öğrenci ve öğretmenler tarafından olumlu karşılanmıştır. Ara tatilde öğretmenler arasındaki iletişimi artırdığını düşündüğümüz oyunların daha geniş katılımlarla yapılmasını önemsiyoruz. Serik’imizde birçok okula Serik Belediyesi tarafından çevre düzenlenmesi yapıldığı görüldü. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bakanlımızın personel politikalarında olan değişimleri görebiliyoruz özellikle ilk defa yönetici atama ve ilk öğretmenlik atamalarında mülakatların yazılı notla paralel olmasını önemsiyoruz. İllaki mülakat yapılacaksa, mülakatın yazılı testten önce yapılmasının en doğru çözüm olacağını öneri olarak getiriyoruz.

Seçmeli ders seçiminde velileri, öğrencileri ve bilhassa öğretmen ve idarecileri baskı altına alan uygulamaları takip ediyoruz ve bunun çok yanlış olduğunu insanların özgür iradelerine müdahale olarak değerlendiriyor not ediyoruz. Okullarımızda çeşitli tarikat, cemaatlerin ve yan kuruluşlarının proje, yarışma vb. gibi etkinlikler yapmasını doğru bulmuyoruz. Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar giden sürecin kilometre taşlarının nasıl döşendiğini anımsatıyor dikkatli ve uyanık olunmasını istiyoruz.

2019-2020 Yılının ilk döneminde, İlçemizi kültürel, sanatsal ve sportif olarak temsil ederek gerek il çapında, gerekse bölge ve Türkiye çapında dereceler elde eden tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, idarecilerimizi tebrik ediyoruz. Bu başarıları kazanan öğretmen ve idarecilerimizin ödüllendirilmesi gereğini düşünüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm eğitim camiasına sevgi ve saygılarımı sunuyorum esenlikler diliyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi