Varol Civcir; “9 Mart İlkokulu’ndaki öğretmenler odası yetersizliğinden kaynaklı öğretmenlerimizin kapı ağzında oturuyor olmaları Türk Eğitim Sen Camiası olarak bizleri ziyadesi ile yaralamaktadır.”

Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği Başkanı Varol Civcir 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi sebebiyle bir açıklama yaptı. Açıklamasında Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği’nin 2019 yılı faaliyetlerini anlatan, eğitim öğretim ile ilgili sorunlara değinen Varol Civcir ilk olarak, yarıyıl tatilinin başlaması sebebiyle öğrencilere ve eğitimcilere iyi bir tatil geçirmelerini diledi. Civcir açıklamasını şöyle sürdürdü, “2019-2020 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısını geride bıraktık. Eylül ayında başlayan eğitim yılında yine bir çok sorunları eğitim camiası karşı karşıya kaldı. Öğretmenlerin özlük haklarından tutun da okulların derslik sorunlarına eğitim kalitesine kadar bir dizi sorun hala gündemdeki yerini koruyor. Bizler Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerleyerek, çağdaş ülkeler arasında yerimizi alabilmemiz için, araştırma, sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve değerlendirebilen, bilimsel gelişmeleri takip eden öğrenciler yetiştirmek ve verdiğimiz eğitim-öğretimin kalitesini artırmak zorundayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Eğitim Sen ailesi cesur yürekler olarak mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Serik özelinde eğitim öğretimin sorunlarına değinen Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği Başkanı Varol Civcir şunları söyledi; “İlçemiz 9 Mart İlkokulundaki öğretmenler odası yetersizliğinden kaynaklı öğretmenlerimizin kapı ağzında oturuyor olmaları Türk Eğitim Sen Camiası olarak bizleri ziyadesi ile yaralamaktadır. Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu ve Cumhuriyet İlk ve Ortaokulunda ikili eğitim öğretim yapılıyor olmasından kaynaklı öğretmen arkadaşlarımızın sabahın erken saatlerinde okula geliyor olmaları akşam geç saatlerde evlerine gidiyor olmalarından kaynaklı sosyal hayatlarının da olumsuz etkilendiğini düşünüyoruz. Acilen siyasilerden bürokratlardan ve hayırseverlerden ilçemiz okul ihtiyaçlarına yönelik çalışma yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca Karadayı Mahallesinde yeni binasında eğitime devam eden Anadolu Lisesi binasında yapımdan kaynaklı sorunların devam ediyor olması da bizleri düşündüren bir diğer konu.

Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği Başkanı Varol Civcir 2019 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri sosyal projelerle ilgili olarak ise şu bilgileri verdi; “2019 yılı içerisinde sendikal çalışmalarımızın yanında Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği olarak artık bir çoğu geleneksel hale gelen sosyal projelerimizi de devam ettirdik. Eylül ayında, ‘Gelin bir tat olalım’ sloganıyla kaynattığımız aşurelerimizi bütün okullarımızın öğretmenler odasında bütün eğitim çalışanlarımıza ulaştırdık. Geçtiğimiz dönemde yaptığımız gibi Aralık ayı gelince ‘Çocuklar üşümesin’ sloganıyla farklı bir çalışmayla devam ettirdik. Tamamen üyelerimizin katkı ve gayretleriyle ilçemize tespit ettiğimiz ihtiyaç sahipleri çocuklarımıza giyim yardımlarında bulunduk. 8 Mart Dünya Kadınlar gününde siyah kokartlar takarak Türk kadının toplumdaki yeri ile ilgili öğrencilerimize çevremize bilgiler verdik ve farkındalık oluşturmaya çalıştık. Ramazan ayları gelince son dönemlerde yaptığımız çalışmayı her ramazan ayında yaptık. ‘Askıda ekmek’ projesini hayata geçirdik. ‘Askıda bir pide siz de katılın bize’ sloganı ile hem üyelerimizin hem de vatandaşların katkıları ile ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştık. Türk Eğitim-Sen Serik Temsilciliği olarak Ramazan Bayramı'nda ise ‘Çocuklar gülerse bize bayram’ olur sloganı ile ilçemizde tespit ettiğimiz 100 öğrencimize 100’er lira hediye çekiyle onların Bayram sevincine ortak olmaya çalıştık. 2020 yılı içerisinde de bu yöndeki çalışmalarımız artarak ve çeşitlenerek devam edecektir.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi