Bugün Serik’te öğrenim gören 24 bin öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıkıyor. Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz de yarıyıl tatili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının ilk yarısının sona ermesi sebebiyle bir mesaj yayınladı. Ekiz mesajında şunları söyledi; “Değerli okul yöneticisi arkadaşlarım, saygıdeğer öğretmenlerim ve sevgili öğrencilerim. 2019-2020 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini hep birlikte büyük bir özveriyle bu Cuma tamamlayacağız. 17 Ocak 2020 Cuma günü Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 24.000 öğrencimiz karnelerini alarak yarıyıl tatiline girecektir. Yorucu ama bir o kadar da verimli bir dönemi geride bırakıyoruz. İlk dönem İlçemizde, eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksatılmadan yürütülmesinde emeği geçen, büyük ailemizin bir parçası olan, başta İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz olmak üzere okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, eğitim çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum.

Sevgili Öğrencilerim! Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Bütün bir dönemin yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak dinlenmek boşa vakit geçirmek demek değildir. Ara tatilde mutlaka kitap okumalı, ailenizle güzel vakitler geçirmeli, sosyal ve sportif faaliyetlerle uğraşıp kendinizi geliştirmelisiniz. Unutmayın sizler bu ülkenin geleceğisiniz.

Kıymetli anne-babalar karne heyecanınızı içtenlikle paylaşıyorum. Sizlerin en değerli varlığınız ve canınızdan çok sevdiğiniz çocuklarınızın karnelerindeki başarı ve başarısızlığı değerlendirirken, karnenin, çocuğunuzun bir yıl boyunca derslerde gösterdiği performans ve çalışmanın notlarla gösterilen bir belge olduğunu unutmayınız. Karne bir amaç değil araçtır. Karnelerde, çocuğun olduğu kadar velilerin ve öğretmenlerin de katkısı vardır. Başarısız karnelerin sorumluluğunu sadece çocuğa yüklemek sorumluluktan kaçmaktır. Çocuklarımızı kesinlikle diğer çocuklarla kıyaslamamalı ve karne notlarını cezalandırma aracı olarak değil, içeriği ve sunumu ile olumlu bir geri bildirime dönüştürmeliyiz. Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek hazırlamak hepimizin asli görevidir. Unutmayalım! Hiçbir karne çocuklarımızdan daha değerli olamaz.

Değerli öğretmen arkadaşlarım; Yarıyıl tatilinde öğrencilerimize test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevi verilmemesi; bunun yerine öğrencinin kendini tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılması teşvik edilmelidir. Bu çerçevede kitap okuma, film izleme, müze ve tarihi mekân gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerin tavsiye edilmesi uygun olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; yöneticilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize mutlu, sağlıklı ve huzur dolu bir yarıyıl tatili diliyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi