CHP Antalya Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesi Çetin Osman Budak, il kongresi kapsamında partisinin bir adayı işaret etmediğini söyledi. Budak, "İl başkanlığı için adayların bir araya gelip tek aday çevresinde toplanması ve bunun neticesinde bayram havasında geçecek kongre temennisi var" dedi.

Antalya il kongresinin şubat ayında yapılması planlanan CHP'de hareketlilik sürüyor. Mevcut il başkanı Ahmet Kumbul ve Nusret Bayar arasında geçmesi beklenen seçimlerde, eski İl Başkanı Ömer Melli sürprizi yaşandı. Melli, geçen hafta CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederet, görev verilmesi durumunda il başkanlığına aday olacağını açıkladı. Melli, genel merkezin tek adaylı il kongresi yapılması yönünde de önerileri olduğunu kaydetti.

Yaklaşan kongre sürecini değerlendiren, PM üyesi olan CHP Antalya milletvekili Çetin Osman Budak, 16 Nisan referandumundan sonra Türkiye'de rejimin değiştiğini kaydetti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun o tarihten itibaren bir strateji geliştirdiğini belirten Budak, bu stratejiyle CHP'nin çok önemli bir konuma yükseldiğini aktardı.

YARIŞ DÜZEYLİ GEÇMELİ

Budak, “Millet İttifakı ile laik demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunanlar bir araya geldi. Bu birlikteliğin devamında da Türkiye'nin bu güne geldiği noktada demokrasi talebi her kesimden yükseldi. Bu mevcut iktidarın değiştirilebileceği yerel seçimlerde görüldü. Kendi ittifaklarımızdan çok düzgün bir örgüt yapısına ulaşabilmek için mümkünse il başkanlığı için adayların bir araya gelip tek aday çevresinde toplanması ve bunun neticesinde bayram havasında geçecek kongre temennisi var. Tek aday meselesi tamamen bu anlayış etrafındadır. Türkiye'de demokrasiyi özümsemiş CHP'de demokratik yarışlar olur, onun da düzeyli olması lazım" diye konuştu.

Mevcut İl Başkanı Ahmet Kumbul'un yerel ve genel seçimlerde iyi bir sınav verdiğini dile getiren Budak, 2 yıllık dönemde Kumbul'un verimli bir süreç geçirdiğini aktardı. Kavgasız, gürültüsüz kongre beklentisi olduğunu vurgulayan Budak, genel merkezin işaret ettiği bir aday olmadığını vurguladı. DHA

Editör: Haber Merkezi