2019-2020 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatili başladı düzenlenen törenle öğrencilere karneleri verildi.

Serik'te yaklaşık 24 bin öğrenci 2 haftalık yarıyıl tatiline başladı. Yarıyıl tatilinin başlaması nedeniyle 2019-2020 eğitim öğretim yılının son günü olan bugün karne dağıtım töreni düzenlendi. 9 Mart İlkokulu ve 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu'nda düzenlenen törende öğrencilere karneleri verildi. Karne törenine Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen Ayhan Aktürk, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldılar.

Cuma günü sabah ilk tören 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu'nda yapıldı. Protokol üyeleri okul idareci ve öğretmenlerle tören öncesi müdür odasında sohbet ettiler. 8. sınıflarda yapılan karne, takdir, teşekkür, iftihar belgeleri dağıtımının ardından 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okul birincisi olan öğrencilere madalya verildi. Sınıf sıralarına öğrencilerle birlikte oturan protokol, sınıf öğretmeninin sunumunu dinledi.

Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, karne dağıtımı sırasında öğrencilere başarılar diledi. Her öğrencinin mutlaka okuması gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Kurdoğlu, öğrencilere boş zamanlarında mutlaka kitap okumaları önerisinde bulundu. Daha sonra 9 Mart İlkokulu'na geçen protokol, burada önce anasınıfı öğrencilerinin, ardından birinci sınıf öğrencilerinin karnelerini verdi.

Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz öğrencilere ödev verilmediğini, yarıyıl tatilinde dinlenerek ikinci döneme dinç başlamalarını söyledi. Ekiz, “Sevgili öğrencilerimiz, tatiller, dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Bütün bir dönemin yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak dinlenmek boşa vakit geçirmek demek değildir. Ara tatilde mutlaka kitap okumalı, ailenizle güzel vakitler geçirmeli, sosyal ve sportif faaliyetlerle uğraşıp kendinizi geliştirmelisiniz. Unutmayın sizler bu ülkenin geleceğisiniz.” Dedi

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi