Kumbul; “Bizim içimizdeki birlik ve beraberliği hiç kimse bozamayacak. Özellikle Ak Partinin bu seçimlerde CHP’nin içinde bu kongrelerde bir karışıklık yaratmak; bu kongrelerden bir bölünme bir parçalanma bir kargaşa çıkartmak gibi bir talebi var ama biz buna müsaade etmeyeceğiz.”

CHP Antalya İl Başkanı ve Şubat ayında yapılacak olan kongrede başkan adayı olan Ahmet Kumbul, Serik’te CHP İlçe Yönetimi’ni ziyaret etti. Kumbul’u CHP Serik Parti Binasında İlçe Başkanı İbrahim Demir, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer karşıladı.

Parti binasında yapılan toplantıda açılış konuşmasını yapan CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir artık ilçeye mahallelere köylere yapılacak olan hizmetler ile ilgili CHP Serik İlçe başkanlığının etkin olacağını ve muhtarların da bunu bilmesi gerektiğini belirtti. Bu konu ile ilgili de Antalya Büyükşehir Belediyesi birim müdürleri ile toplantı yaptığını dile getiren Demir, ‘Köylere hizmet yapılacak bunu da biz yapacağız’ dedi

“Birlikte çalışacağız ve ilçemize hizmet edeceğiz”

CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir konuşmasında şunları söyledi; “Bizim için mahalle muhtarları çok önemli ve değerli. Geçen ilçe yönetimimiz bu işe hiç el atmamış. Muhtarların mahallelerindeki işleri için CHP ilçe başkanlığı olarak istişare halindeyiz. CHP ve Büyükşehir Belediyesi olarak biz köylerimize hizmet için buradayız. Bu toplantıdan önce Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası ile toplantı yaptık. Sorunların bize gelip bizden Büyükşehire gideceğini onlara da ilettik. Biz muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ile bundan sonra birlikte çalışacağız ve ilçemize hizmet edeceğiz. Biz bu işleri de parti mefhumu gözetmeksizin yapacağız.”

“Belediye Başkanına Falan Bağlı Değiliz”

“Ben diğer ilçe başkanı arkadaşlarımıza şunu da söyledim. ‘Arkadaşlar kimse Belediye Başkanının güdümüne girmesin, giren olursa gereğini yaparız’ dedim. Yani biz burada Genel Başkana bağlıyız, belediye başkanlarına falan bağlı değiliz. Onlar bizim seçmiş olduğumuz memurlar. Burada Cumhuriyet Halk Partisi var o zaman parti olmadan gitsin bağımsız olarak kazansınlar.”

“Belediye Başkanları örgütü dizayn etmeye kalkıyorlar”

“Yıllardır böyle oldu. Bakıyoruz CHP Belediye Başkanları örgüte el atıyor örgütü dizayn etmeye kalkıyorlar. Pazartesi günü Genel Başkanımızla randevum var. Özellikle bunu da anlatacağım kendisine. Siyasette kan davası olmaz, bugün öyle olur yarın böyle olur, bazı eksiklikler olabilir. İl Başkanımızın da bazı hataları olabilir, Serik'teki yönetim konusunda vb. gibi. Bunlardan ders çıkararak önümüzdeki dönemi nasıl toparlarız? Yani il başkanının arkasında 19 ilçe başkanı belediye başkanlarına bağlı olmadan dimdik durursa bu il başkanının eli güçlenir, örgütün eli de güçlenir bizim bunu hissettirmemiz lazım. Örgütün olduğunu görmeleri lazım örgüt olmadan bir yere varamayacaklarını görmeleri lazım.”

“Yahu sen kimsin?”

“Bakın şunu söylemeye çalışıyorum. Gidiyorum Büyükşehir Belediyesi'ne bürokrat bana ders vermeye kalkıyor. Yahu sen kimsin? Sen Cumhuriyet Halk Partisi'nin getirmiş olduğu bir bürokratsın kardeşim. Ben burada CHP’yi nasıl büyüteceğim? Hizmetle büyüteceğim, buraya yapılan hizmetleri kontrol ederek büyüteceğim, bürokratlar sanki biz yönetmeye çalışıyor. Biz beyaz bir sayfa açacağız. Kim il başkanı olursa arkasında dimdik durup bu örgütün Genel Başkanla bağlantısı olup; belediye başkanlarının dizayn etmediği bir örgüt haline getireceğiz.”

Kumbul: “CHP’nin En Yüksek Oy Oranına Ulaştık”

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ise konuşmasında şunları ifade etti; “İl başkanlığım sürecinde bir genel bir de yerel seçim geçirdik. Genel seçimlere ittifak ile katıldık. İttifak olarak Antalya’da başarılı bir sonuç alındı. Biz 5 milletvekili, ittifak ortağımız 3 milletvekili aldı. AKP’nin o dönem 7 olan vekil sayısı 6’ya MHP’nin ise 2’den 1’e düştü. Bu ittifakı başarılı bir şekilde devam ettirdik ve arkasından bir yerel seçim geçirdik. Yerel seçimlerde Antalya’da bu zamana kadar alınmış en başarılı sonucu aldık. Yerel seçimlerde daha önce 19 ilçede aday gösterip alabildiğimiz en fazla ilçe belediyesi 5 iken 8’e çıkardık. 1958’de ilçe olan Kumluca’yı, 64 yıl aradan sonra Finike’yi, geçen dönem kaybettiğimiz Gazipaşa aldık ve geçen dönem kaybettiğimiz Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni aldık. Bundan sonra önemli olan yereldeki bu başarıyı genele taşımak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin bugüne kadar Antalya’da aldığı en yüksek oy oranına ulaştık. Yerelden genele bu başarıyı nasıl götüreceğiz? Burada Belediye başkanlarımızın, bürokratlarımızın, meclis üyelerimizin çalışması ve örgütlerimizin katkıları çok önemli.”

“CHP’li belediye başkanı yaptı dedirtmeliyiz.”

“Biz bütün belediye başkanlarından çok çalışmalarını, şeffaf olmalarını ve en iyi hizmeti en ucuz bedellerle yapmalarını, halka her zaman hesap vermelerini ve toplumun tüm kesimlerine eşit hizmet etmelerini istedik ve CHP’li kimliğini unutmamalarını söyledik. Bir hizmet yapıldığında belediye başkanı değil CHP’li belediye başkanı yaptı dedirtmeliyiz. Biz genelde iktidar olmak istiyorsak, yerel yöneticilerimizin partili kimliğini ve parti örgütünü öne çıkartması gerekiyor, örgütün de bu konuda belediye başkanlarına destek olması gerekiyor. Bu uyumlu çalışmayı biz geçtiğimiz 2 yılda o dönemki belediye başkanlarımızla yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Sadece kendi başkanlarımızla değil ittifak ortağı İyi Partili belediye başkanlarımızla da uyum içinde çalışıyoruz. Bu ittifaka önümüzdeki süreçte ihtiyacı var bunu da unutmamalıyız. Bunu yerel ölçekli belediyeleri kazanmak önemli ama biz genel seçimleri kazanmalıyız.”

“İttifakın önümüzdeki dönemde daha da genişleyeceği inancındayız”

“Bu ülkeye parlamenter sistemi geri kazandırmak zorundayız. Bu ülkenin kim olursa olsun tek bir adam tarafından yönetilmesine o gün nasıl karşı çıktıysak, bugün de karşı çıkıyoruz. Seçimleri kazanıp bu ülkeye parlamenter sistemi tesis etmek durumundayız. O yüzden ittifaka zarar vermeden daha da genişleterek, tüm vatandaşlarımızı dahil ederek; kendi içimizde ve ittifakımızın içinde birlik ve beraberliği bozmamaya dikkat ederek önümüzdeki genel seçimleri hep birlikte kazanmak durumundayız. Biz bu ittifakın önümüzdeki dönemde daha da genişleyeceği inancındayız. Bizim içimizdeki birlik ve beraberliği hiç kimse bozamayacak. Özellikle Ak Partinin bu seçimlerde CHP’nin içinde bu kongrelerde bir karışıklık yaratmak; bu kongrelerden bir bölünme bir parçalanma bir kargaşa çıkartmak gibi bir talebi var ama biz buna müsaade etmeyeceğiz. Biz bugüne kadar bu görevi layıkı ile yaptığımıza inanıyoruz, diğer arkadaşlarımız da seçilse bu işi layıkı ile yaparlar. Önemli olan kongreye kol kola girip orada kol kola çıkmak ve sonrasında omuz omuza mücadele etmektir.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi