İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Serik’teki ilgiden dolayı çok memnun olduğunu belirterek; “Ben sahadan çok memnun kaldım. Teşkilatıma teşekkür ederim. Biz ilçeler arasında insan taşımıyoruz. Serik’i çok canlı gördüm hepinize çok teşekkür ederim. Vatandaşı çok iyi gördüm, ilgiyi ve alakayı çok iyi gördüm, vatandaşta bir heyecan gördüm.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Serik’te partililer ile bir araya geldi ve esnafları ziyaret etti. 3 Günlük bir program dahilinde Antalya’ya gelen ve tüm ilçeleri ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Pazartesi günü Serik’te partilileri ile buluştu ve esnafları ziyaret etti. İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur’un ev sahipliğinde gerçekleşen Akşener’in ziyaretine, Antalya İl Başkanı Yavuz Temizer, İyi Parti Antalya Milletvekilleri Tuba Vural Çokal, Feridun Bahşi, Hasan Subaşı, Millet İttifakı İyi Parti Serik Belediye Başkan adayı Yusuf Mecek, İyi Parti GİK üyesi Mehmet Aslan, il ve ilçe yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldılar.

Akşener; “Serik’i çok canlı gördüm”

İyi Parti Serik İlçe Binasında bir konuşma yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Serik’teki ilgiden dolayı çok memnun olduğunu belirterek; “Bugün sabah Gazipaşa’dan vira bismillah dedik. Antalya’mızın ilçelerini esnaf eli sıkmak kaydıyla, vatandaşımızla hemhal olmak kaydıyla, kapalı salon toplantıları olmamak şartıyla dolaşmaya başladık. Dördüncü ilçemiz Serik’teyiz. Antalya’nın 10 ilçesini dolaşmış olacağız. İlk Antalya’dan başladık, sırasıyla diğer illeri de aynı bu şekilde gezeceğiz ve dolaşacağız. İlk adımımızı attığımız yer Antalya oldu. Ben sahadan çok memnun kaldım. Teşkilatıma teşekkür ederim. Biz ilçeler arasında insan taşımıyoruz. Serik’i çok canlı gördüm hepinize çok teşekkür ederim. Vatandaşı çok iyi gördüm, ilgiyi ve alakayı çok iyi gördüm, vatandaşta bir heyecan gördüm. Dolayısı ile sıkılmadık el sizin değildir, gidilmedik yer sizin değildir. Bu çerçeve içerisinde Haziran sonuna kadar Türkiye’yi dolaşacağız. Ondan sonra tekrar başlayacağız.” Dedi

“Bizim birbirlerine çemkirenlere cevap verecek bir zamanımız yoktur”

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü; “İnsanlar kendi özel meseleleri ile ilgilenilmesini istiyor. Esnaf, çiftçi kendi meseleleri ve problemlerinin meclise taşınmasını istiyor. Biz bundan sonra tepelerde olan o kötü kavganın içinde yer almayacağız. ‘Bu şunu dedi, bu bunu dedi’ sorularına cevap vermeyeceğiz. Kim ne söylüyorsa söylesin kem göz kem söz sahibine aittir deyip biz milletimizi, çiftçimizi, turizmcimizi, esnafımızı, işsiz gencimizi, taksicimizi, sanayisizleşen Türkiye’nin işsiz kalan insanlarının, her 3 gençten birisi işsiz. Onların dertlerini, atanamayan öğretmeleri, 3 bin 600 ek göstergeyi. EYT’yi anlatmaya savunmaya devam edeceğiz. Biz yukarda bunu yaparken sizde aşağıda aynısını yapacaksınız. Bizim milletimiz adına, insanlarımız adına dedikodu yapacak, birbirlerine çemkirenlere cevap verecek bir zamanımız yoktur. Bundan sonraki sistemi de ona göre götüreceğiz. Esnaf ve çiftçinin dertleri var bunları meclise taşıyacağız. İnsanların bizlere verdikleri mesajı ilgililerin duymalarını sağlayacağız.”

“Biz iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’de tutmadığını belirten Akşener; “İyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz biz. Göreceksiniz Türkiye buna geçecek. Çünkü bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi maalesef ülkede tutmadı. İnsanlar nefes alamıyor, her şey tek kişinin iki dudağı arasında. Zaman zaman ben öyle şeyler okuyoruz ki birinin başına taş düşse Sayın Erdoğan’dan biliniyor. Tek adam sistemi doğal olarak bunu getiriyor. Düşünülemiyor ki Cumhurbaşkanı oradaki bir meseleyi bilemez diye. Çünkü her konuda kendisinin karar verme gibi bir durumu var. Parlamentonun yetkileri, etkisi gitti. 100 yaşını kutlayacak bizim Gazi Meclisimiz. İyi Parti milletvekillerinin müthiş bir çalışması var ama karar alma mekanizmaları içinde artık meclis yok. Kuvvetler ayrılığı bitti, hukukun üstünlüğü bitti, adalet bitti. Dolayısıyla siz demokrasi, hukuk, adaleti ve kuvvetler ayrılığını tesis edemezseniz bu ülkeye ne yerli ne de yabancı yatırımcı gelmez.” dedi

“Burada tarihi not düşüyorum”

“Dış politikada sürekli duygusal bir durum var. Bir gün bir şahıs kardeşi oluyor ertesi gün katili oluyor. Dolayısıyla dış politikada ülkenin çıkarları eksenli bir tutum alınır. Türkiye’nin çıkarları insanımızın ferahı, refahı her şeyin üstündedir. İnanıyorum ki İyi Partililer her yerde iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistemi söylemeye ve buna inanmaya devam ederlerse, buraya tarihi not düşüyorum kesinlikle bizzat Sayın Erdoğan’ın talebi ile Türkiye bu konuda adım atacak. Bizim sürekli olarak bu konuda gayret göstermemiz lazım. Gayret bizden tefik Allah’tan. Ben sizden razı oldum Allah ta sizden razı olsun.”

Çilek Hediye Edildi

Akşener’in konuşmasının ardından İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur tarafından plaket, Serik Belediyespor forması ve atkısı taktim edildi. Kadriye Mahallesi’nden çilek üreticisi Mehmet Tilki isimli vatandaş ise bir kasa çilek hediye etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener parti binasındaki konuşmalarının ardından da Atatürk Caddesi’nde esnaf gezisi yaptı. Bu sırada vatandaşlar, Akşener’e büyük ilgi göstererek ile bol bol fotoğraf çektirdiler.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi