ANTALYA'da Mehmet Yıldırım, akraba ve arkadaşları 10 yıllık komşuları D.C., E.C., U.C. ve H.K. tarafından dolandırıldığını iddia ederek Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Antalya Toptancı Hali'nde nakliyat işi yapan D.C., E.C., U.C. ve H.K.'nin 10 yıllık komşuları olduğunu söyleyen Mehmet Yıldırım, yaklaşık 1 yıl önce kendisine yapılan bir teklifin ardından dolandırılmaya başlandığını söyledi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçesinde D.C.'nin bir yıl önce kendisine 'Factoring işi yapıyoruz. Çek alıp kırıyoruz. 3 verip 5 kazanıyoruz. Nakit paran varsa seni de bu işe katalım. Aradaki karı da paylaşalım' dedi. Ben şahısları tanıdığım için aklıma kötü bir şey gelmedi. İlk etapda 23 bin TL bankadan çekip verdim. Bir süre sonra bana 1200 TL kar payı verdi. Sonrasında 'Böyle küçük meblağlarla bu iş dönmüyor. Daha büyük para lazım' dediği için dayımdan 90 bin TL borç aldım. Sonrasında iki bankadan 20 bin ve 15 bin TL krediler çektim" dedi.

Paraları U.C.'nin nişanlısı H.K. ile A.K. isimli şahıslara havale ettiğini dilekçesinde belirten Mehmet Yıldırım, “Benim dışında akrabalarımdan da 160 bin TL alarak D.C.'ye elden teslim ettim. Bir süre sonra D.C. para sıkıntısı yaşamaya başladı. Hiç ödeme yapmadı. Sorduğumda ise 'Aracım kaza yaptı', 'Dükkanımda yabancı çalıştırdığım için ceza geldi', 'Yeni bir kasa işine girdim. Oradan işi çözeceğim' gibi bahaneler uydurdu. Ardından telefonla da kendisine ulaşamadım. Bir süre sonra benim gibi pek çok kişiden para toplandığını ve ödeme yapılmadığını öğrenince mağdurlarla birlikte kasa işini yaptıklarını söyledikleri fabrikaya gittik. Fabrikada bizi D.C.'nin kardeşleri E.C. ve U.C. karşıladı. Bize fabrikanın sahibi gibi davrandılar ve alacaklarımızı ödeyeceklerini söylediler. Biz de inandık. Bu görüşmeden sonra kayboldular. Sonrasında fabrikanın da bunlara ait olmadığını öğrendik. Benim toplamda 350 bin TL zararım vardır. Beni dolandıran bu kişilerden şikayetçiyim" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi