ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, hayırsever Dr. Cenk Bayaz ile okul protokolü imzaladı.

Antalya Valiliği'nde düzenlenen protokol törenine Vali Münir Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve hayırsever Dr. Cenk Bayaz katıldı. Protokol kapsamında hayırsever Bayaz, Muratpaşa İlçesi Zerdalilik Mahallesi 5698 ada 21 parsel ve 3076 metrekare yüzölçüme sahip arsa üzerine 472 metrekarelik inşaat alanına 4 derslikli anaokulu yaptıracak.

Önceki yıllarda da Manavgat'ta annesi Havva Bayaz adına 4 derslikli anaokulu yaptıran Dr. Cenk Bayaz, yeni anaokuluna ise babası Hüseyin Avni Bayaz'ın adının verileceğini söyledi. Cenk Bayaz, "Ben bir öğretmen çocuğuyum. Eğitime ne kadar erken başlarsak, ne kadar çok derslerle, kurallarla, disiplinle çocuklarımızı büyütürsek iyi ahlaklı, vatanına milletine bağlı çocuklar yetiştirmemizin önemine dikkat çekmek istiyorum" dedi.

Antalya'nın hayırseverleriyle meşhur bir şehir olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, "Her hafta yeni protokollerimizi imzalamaya devam ediyoruz. Antalya'da hayırseverlerimiz eğitime katkı vermeye devam ediyor. Biz de bundan çok mutluyuz. Antalya büyüyen bir şehir. Göç almaya devam eden bir şehir. Her yıl nüfusu 60 bin artıyor. Bu artan nüfusun yeni dersliklere ihtiyacı var. Bazı okullarımızın yenilenme zamanı geldi. Bundan sonra eski okullarımızı da yıkıp yapma şeklinde hayırseverlerimize verebileceğiz" diye konuştu. DHA

 

Editör: Haber Merkezi