Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısında Serik ile ilgili 10 madde gündem girdi. Serik ile ilgili en önemli gündem maddesi olan yeni Serik Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü binalarının yeri ile ilgili 150. Madde ilgili komisyona gönderildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı 162 gündem maddesiyle Pazartesi günü yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığında yapılan toplantının gündeminde Serik ile ilgili 10 madde yer aldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısında Serik ile ilgili gündem maddelerinin ağırlığı imar ile ilgili konular oldu. Yeni, Gedik, Kürüş ve Eminceler mahallelerindeki imar konularının yer aldığı maddeler içerisinde Serik adına öne çıkan önemli gündem maddesi ise 150. Maddede oldu.

Toplantı gündemine; ‘Serik Belediye Meclisinin 02.01.2020 tarih ve 18 sayılı kararı ile uygun bulunan, Gedik Mahallesi, 1053 ada 17, 22 ve 16 parselin bir kısmının ticaret ve kültür merkezi alanından resmi kurum (Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü) alanına dönüştürülmesi ve plan notu eklenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.’ şeklinde giren madde Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan kararla ilgili komisyona havale edildi.

İlgili komisyonda görüşülecek olan Serik Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğünün yeni binalarının yapılması için ticaret ve kültür merkezi alanından resmi kurum alanına dönüştürülmesi ile ilgili maddenin Şubat ayı ek meclisinde ya da Mart ayı meclisinde gündem gelmesi bekleniyor.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi