Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle bu sene 6.’sı düzenlenen 'Ne Varsa Manavgat'ta Var' ticaret fuarı sona erdi.

Manavgat'ta üretilen ürünlerin ilçede tüketilmesinin hedeflendiği ve Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi fuaye salonunda açılan fuar 6-8 Şubat tarihleri arasında misafirlerini ağırladı. Yaklaşık 85 firmanın stant açtığı fuara ziyaretçilerin ilgisi ide yoğun oldu. Suha Matbaa ve Ayyıldız Toros Gazetesi’ni temsilen de şirket sahiplerinden Süleyman Karataş ile Kurumsal Ar-Ge ve Tasarım Direktörü Abdurrahman Kıtır ve Kurumsal Satış Sorumlusu Hüseyin Avcı katıldılar. Gazetemiz sahiplerinden Süleyman Karataş fuar ile ilgili yayın yapan televizyona kısa bir röportaj vererek 6.’sı düzenlenen 'Ne Varsa Manavgat'ta Var' fuarını bölgeye ve Manavgat’a kazandıranlara teşekkür ederek hayırlı olsun dedi. Serik’ten giden Süha Matbaa ekibini MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ve ekibi de hoş geldiniz diyerek ağırladılar ve sohbet ettiler.

“Manavgat'ın parası Manavgat'ta kalmalı”

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, 'Ne Varsa Manavgat'ta Var' derken Manavgat'ın ekonomik faaliyetleri açısından, ürünler açısından ticaret açısından aranan her şeyin Manavgat'ta olduğunu anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Manavgat'ta devasa bir potansiyel olduğunu ifade eden MATSO Başkanı Ahmet Boztaş; "Yılda 150 milyon yumurta, 25 milyon kilo narenciye, 5 milyon kilo zeytin, 15 milyon litre süt ve süt ürünleri, 30 milyon kilo beyaz ve kırmızı et ile et ürünleri 5 milyon litre temizlik kimyasalları, 75 milyon litre alkollü ve alkolsüz içecekler, 5 milyon adet kırtasiye 30 milyon kilo kavun karpuz olmak üzere devasa bir pazar var Manavgat'ta. Ama bu devasa pazardan Manavgatlı firmalar, ticaret odası ve diğer odalara üye olan ve faaliyetlerine devam eden üyelerimiz ne kadar pay alabiliyor acaba? İşte bu payı arttırmak amacıyla ve ana düşüncemizde Manavgat'ın parası Manavgat'ta kalmalı düşüncesiyle böyle bir faaliyet düzenlemeye karar verdik.” dedi

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi