Kepez Belediyesi'nin çerisinde tıbbi cihazlar ile sağlık görevlilerinin olduğu gezici 'Kadın Sağlığı Merkezi Tırı', 3 gün boyunca Cuma gününe kadar Serik Kaymakamlığı önünde hizmet verecek.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde Antalya'nın 19 ilçesinde kanser taraması yapacak olan mobil sağlık TIR'ı Serik’te hizmet vermeye başladı. Kepez Belediyesi'nin, içerisinde tıbbi cihazlar ile sağlık görevlilerinin olduğu gezici 'Kadın Sağlığı Merkezi Tırı', Serik Kaymakamlığı önünde ücretsiz sağlık taramalarına 12 Şubat Çarşamba günü başladı. Mobil sağlık merkezinde, kadınlara yönelik meme, rahim ağzı ve bağırsak kanseri taraması yapılıyor. Sağlık Tırı 14 Şubat Cuma akşamına kadar Serik’te olacak.

Kadınların kanserle ilgili risk grubuna girip girmediklerinin belirlenmesinin amaçlandığı proje kapsamında, meme kanseri taraması için mamografi çekimi, rahim ağzı kanseri taraması için smear ve HPV DNA testi, bağırsak kanseri taraması için gaitada gizli kan testi gerçekleştiriliyor.

Gezici sağlık merkezinde 2 röntgen teknisyeni, 1 ebe, 1 acil tıp teknisyeni, 1 danışma görevlisi yer alıyor. Meme kanseri 40 ile 69 yaş, rahim ağzı kanseri 30 ile 65 yaş, bağırsak kanseri ise 50 ile 70 yaş aralığı kadınlarda araştırılıyor.

Sağlık TIR'ı, 12, 13 ve 14 Şubat'ta Serik'ten ayrılacak olan mobil sağlık merkezi 17, 18 ve 19 Şubat'ta Kemer ilçesinde hizmet verecek.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi