ANTALYA Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp başkanlığında DSİ, Tarım, SGK, TARSİM, BATEM il müdürleri ve 10 ilçe ziraat odaları başkanlarının katılımı ile koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Antalya Ziraat Odaları Şubat Ayı Koordinasyon toplantısı, İl Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp başkanlığında yapıldı. Toplantıya 12 ilçe ziraat odası başkanından 10'u katıldı. Toplantıya Tarım İl Müdürü, DSİ 13. Bölge Müdürü Dinçer Akdeniz, SGK İl Müdür Yardımcısı Mustafa Dağdelen, TARSİM Bölge Müdürü Mustafa Değer, Antalya Bölge Müdürü ve BATEM Müdürü Abdullah Ünlü de katıldı.

Toplantıda 10 ilçenin ziraat odası başkanı, tarımda yaşadıkları sorunları anlattı. Müdürler ise ziraat odaları başkanlarına sorunları ne zaman nasıl çözeceklerini anlattı. Nazif Alp, "Son günlerde çiftçilerimizin ve tarım sektörünün gündeminde Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankasının alımları var. Bu alımların sürekli olup olmayacağı konusunda tatmin edici cevaplar alamıyoruz. Son günlerin ikinci gündemi ise Rusya'dan geri dönen ürünlerimiz. Bugün baktığımız zaman örtü altı sebze üretiminde tüm ürünlerin fiyatları olması gerektiğinden 2 TL daha düşük. Maliyetler her yıl ikiye katlanıyor. Çiftçi üretemez hale geldi. Buna bir an önce çözüm bulmamız gerekiyor" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi