Korkuteli'de kısa bir süre önce hizmete giren "Cumhureli Engelli Birimi’nin ilçede engellilerin umudu olduğu bildirildi.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Korkuteli Belediyesi tarafından hizmete açılan, ‘Korkuteli Cumhureli Engelli Birimi’nin aradan geçen kısa süre içerisinde çok sayıda engelli ve yaşlı vatandaşın hayatını kolaylaştırarak üstlendiği sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeyi başardığı belirtildi.

7 Kasım 2019 tarihinde Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek tarafından hizmete açılan "Korkuteli Cumhureli Engelli Hizmet Birimi’nin ilçe merkezi ve tüm köylerde yaşayan yaşlı ve engelli bireylerin yanında olduğu belirtilerek şu bilgiler verildi; “Proje içerisinde özellikle Korkuteli’de bulunan engelli vatandaşlar pozitif anlamda ayrıcalıklıdır. Engelli vatandaşlar için özel olarak dizayn edilen ‘Engezgin taksı̇’ bu amaç için hizmet vermekte. Mahallelerde ki muhtarlar ile de sürekli irtibat halinde olan ekipler bir telefon ile hizmeti yaşlı ve engelli vatandaşların ayağına götürmektedir. Engelli vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için oluşturulan ekip ‘Engezgin taksı̇’ ile vatandaşların ulaşım sorununu giderir. Sosyal anlamda ve sağlık sorunlarında onların gerekli yerlere ulaştırılmasını sağlar.”

Yetkililer, Korkuteli Belediyesi Cumhureli Hizmet Binası’nda "Engezgin taksi" dışında şu hizmetlerin verildiğini belirttiler; “Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri, Kişisel Bakım ve ev temizliği, Etüd Evleri gibi faaliyetler yer almakta. Ayrıca yine aynı birim içerisinde, Sosyal doku çalışması gerçekleşiyor. Sosyal Doku Çalışması ile içe genelinde hangi ede engelli, yaşlı ve hasta bulunmakta tek tek tespit ediliyor. Bu sayede tespit edilen engelli, hasta ve yaşlı bireylerin Cumhureli biriminden daha hızlı ve daha kolay hizmet alabilmeleri sağlanıyor.”

EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETLERİ

“Yaşlı ve hasta vatandaşlar için evde sağlık ve bakım hizmetleri de en çok talep alan birim olarak öne çıkmakta. Bu birim sayesinde, herhangi bir Sosyal güvencesi olmayan, maddi durumu yerinde olmayan, yatalak hastalar, ağır hastalar, bire bir evlerinde, doktor, hemşire ve ATT ile, ambulans ile, ücretsiz bir şekilde evlerinde bakılmaktalar. Diğer taraftan yine ilçe genelinde hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların, kişisel bakım ve ev temizliği yapılmakta. Kendi, evinin temizliğini bakımını yapamayan. Tek başına yaşayan vatandaşların, periyodik bakımları yapılmakta. Ücretsiz bir şekilde, halısından, camına, çerçevesine kadar, yaşlıların evleri, temizlenmekte. Aynı ekibin içerisinde yine engelli ve yaşlı vatandaşların kişisel bakımlarını yapmakta olan personel bulunmakta.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi