Keser; ‘Üç aylar’ diye bilinen rahmet, bereket ve mağfiret ikliminin ilk günlerine girmiş bulunuyoruz. Üç aylar, maneviyatın daha yoğun yaşandığı, dünyanın sıkıntılarıyla sarsılan ruh dünyamızı ve gönül dünyamızı tamir edeceğimiz, bu güne kadar olan yaşantımızın muhasebesini yapacağımız bir zaman dilimidir.”

Serik İlçe Müftüsü İbrahim Keser, ‘Üç ayların başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla bir açıklama yaptı. Üç ayların manası Regaip kandili ile ilgili olarak peygamberimizin hadislerini aktaran Keser bu aylarda ve kandil gecesinde neler yapılabileceği ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

İlçe Müftüsü İbrahim Keser açıklamalarında şunları söyledi; “Bizler için elbette bütün günler geceler aylar kıymetlidir ve Allah’ın rızasını ulaşmak amacıyla, kulluk bilinci içinde yaşanmalıdır. Bununla beraber mübarek gün ve geceler, yaratılış gayemizi unutmayarak Allah ve yarattıkları ile ilişkilerimizi, hayatımızı gözden geçirmemiz için bulunmaz fırsatlardır. İşte müminlerin hasretle beklediği ‘Üç aylar’ diye bilinen rahmet, bereket ve mağfiret ikliminin ilk günlerine girmiş bulunuyoruz. Üç aylar, maneviyatın daha yoğun yaşandığı, dünyanın sıkıntılarıyla sarsılan ruh dünyamızı ve gönül dünyamızı tamir edeceğimiz, bu güne kadar olan yaşantımızın muhasebesini yapacağımız, hatalarımız ve günahlarımızla yüzleşeceğimiz, bundan sonraki hayatımızı da Allah rızasına uygun olarak şekillendirmek için gayret göstereceğimiz bir zaman dilimidir. Bu zamanlara bir kez daha kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cenab-ı Hakk'ın kulluk kapısına daha istekli ve daha heyecanlı olarak yaklaşmamız, yeniden tazelenmemiz tevhid ve vahdette buluşmamız gereken üç mübarek ay; Recep, Şaban ve Ramazan.

Peygamber Efendimiz (SAV) Recep ayı girdiğinde, ‘Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur’ şeklinde dua etmiş ve sonu bayrama çıkan bu kutlu zamanların önemine dikkat çekmiştir. Gelin biz de aynı duayı bugün bütün İslâm âlemi için tekrar ederek, ‘Allah’ım! Aziz milletimiz ve bütün din kardeşlerimiz için Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve Ramazan ayına hayırla kavuşmayı bizlere nasip eyle’ diyelim.

Müslümanlar olarak her yıl, içtenlikle yaptığımız dualar, samimi tövbeler ve ibadetlerle ihya ederek huzur bulduğumuz Regaib Gecesi perşembeyi cumaya bağlayan recep ayının ilk Cuma gecesidir. Regaib, arzu, istek, emel ve tutku gibi anlamlara gelen rağbet kelimesinin çoğuludur. Bu gece bize geleceğe ve istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı verir, rağbetlerimizin yalnızca Rabbimize yönelik olması gerektiğini hatırlatır. Bu müstesna zamanlar vesilesiyle, Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınarak hata ve günahlarımızdan arınmaya, bütün yönleriyle hayatımızı gözden geçirerek manevi diriliş ve ahlaki yükselişi yaşamaya, kardeşlik duygularımızı güçlendirerek kalplerimizi ve dualarımızı buluşturmaya gayret ederiz. Kendimizle yüzleşmekten çekinmeden, bilerek ya da bilmeyerek yaptığımız bütün hatalardan ve işlediğimiz günahlardan samimi pişmanlıklarla tövbe ederek arınma fırsatını iyi değerlendirmeye çalışırız.

Bu gece kalbimizi her türlü kin, nefret ve intikam duygularından arındıralım ki, gönlümüz huzura ersin. Yüreklerimizi iman, ilim, hikmet ve hakikat nuruyla aydınlatalım ki, kalplerimiz feraha kavuşsun. İmanımız sahih, amelimiz Salih olsun ki, kurtuluşa erelim. Ahdimizi yenileyelim ki, misakımızı kuvvetlendirmiş, Allah’a verdiğimiz sözü tutmuş olalım. O’nun lütfuyla kardeş olalım ki, Rabbimiz bizden hoşnut ve razı olsun. Rağbetimiz başkaca hiç bir şeye değil, sadece Allah’a olsun ki, her gecemiz Regaib olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle Regaip gecesinde başta Tuzcuoğlu Camiimiz olmak üzere bütün camilerimizde programlar düzenlediğimizi buradan duyururken, Aziz Milletimizin, Serikli hemşerilerimizin ve bütün İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin ve Müslümanların birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, kahraman ordumuzun zaferler kazanmasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi