Suriye'nin İdlib kentindeki Türk askerlerine düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçik şehit oldu, 32 asker yaralandı.

Son günlerde yoğun çatışmaların yaşandığı İdlib kentinden Perşembe günü akşam gelen acı haberle kahrolduk. Hatay Valisi Rahmi Doğan, Esad rejim güçlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına düzenlediği hava saldırısında 33 askerin şehit olduğunu açıkladı. Alçak saldırıya Türk Silahlı Kuvvetleri, rejim unsurlarının hedeflerini havadan ve karadan ateş altına alarak karşılık verdi. TSK'nın Esed rejimini vurduğu anlara ait görüntüler paylaşıldı.

Saldırının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları sınırda gelişmelere ilişkin bilgi aldı, talimat verdi. Saldırının hemen ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kalleş saldırıya en ağır şekilde karşılık verileceğini söyledi. MHP lideri Bahçeli de rejim güçlerinin havadan ve karadan hedef alınması gerektiğini söyledi. Diğer yandan CHP ve İYİ Parti Meclis'e olağanüstü kapalı oturum çağrısı yaptı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "Güvenlik Zirvesi" sonrasında, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile Suriye sınırına gitti.

Bugün ise ABD'den yapılan açıklamada yaşanan olaylara ilişkin seçenek arandığı vurgulandı. Rusya'dan yapılan son açıklamada ise Rusya'nın Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye yönelik saldırı gerçekleştirmediğinin altı çizildi. Bu gelişmeler yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin telefonda görüştü.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi