Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Öğrencileri akıl ve zeka oyunları turnuvasına damga vurarak Antalya şampiyonu oldular.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonunun birlikte düzenlediği akıl ve zeka yarışmasında Serik Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri Şerife Nisa Koç ve Hüseyin Uras Kaya Antalya il birincisi olarak Serik ve Antalya’yı Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası şampiyonasında temsil etme hakkı kazandılar.

3 Mart 2020 tarihinde Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonunun birlikte düzenlediği, Antalya okullar arası Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası ilkokul 4 ve ortaokul 4 kategori olmak üzere toplam 8 kategoride yapıldı. Serik’i temsilen 8 öğrenci turnuvaya katıldı. Turnuva sonucunda Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 3/D sınıfı öğrencisi Hüseyin Uras Kaya, pentago oyununda Antalya şampiyonu, 4/A sınıfı öğrencisi Şerife Nisa Koç equilibrio oyununda Antalya şampiyonu oldu. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 6/B sınıfı öğrencisi Melike Hisarkaya ise pentago oyununda Antalya dördüncüsü oldu.

Turnuvada şampiyon olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri Hüseyin Uras Kaya ve Şerife Nisa Koç madalya ve hediyesini Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan’dan aldılar. Turnuvada şampiyon olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri Hüseyin Uras Kaya pentago oyununda ve Şerife Nisa Koç ise equilibrio oyununda Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu işbirliği ile 7-8-9 Nisan 2020 tarihinde Antalya’da düzenlenecek Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları turnuvasında Antalya’yı temsil edecekler.

Danışman Öğretmen Öner Kaya Antalya’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’nda Antalya ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdür Fatih Çakır ise il birinciliği için öğrencilerini tebrike ettiğini onlarla gurur duyduğunu ve Türkiye Şampiyonasında başarılar dileğini söyledi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi