Serik ilçesinde Özel Antalya AKEV Üniversitesi'nde düzenlenen 'Mehmetçiğe saygı' programında İdlib'de Mehmetçiğe yönelik hain saldırı kınandı.

Serik'e bağlı Kadriye Mahallesi'nde bulunan Özel Antalya AKEV Üniversitesi toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül, Serik İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ayhan Aktürk, Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda önce Kur'an tilaveti sunuldu. Öğrenciler adına Onur Ünal isimli öğrenci bir konuşma yaptı.

Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül, askeri okullarda çok sayıda öğrencisi olduğunu ifade ederken, en büyük yaralarının şehitler olduğuna dikkati çekti. Akgül, "Ne mutlu ki biz vatanımız için ne yapmamız gerekiyorsa hazırız. Vatanını seven toprağın evlatlarıyız" dedi.

İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ayhan Aktürk de "Yaklaşık bir haftadır sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Devletimizin durumu ortada. Türk Silahlı Kuvvetleri en iyi şekilde mücadelesini ortaya koyuyor. Koymaya da devam edecek. Bundan önce nasıl mücadele ettiysek bundan sonra da sizlerin de desteğiyle devam edeceğiz. Bir haftadır şehitlerimiz geliyor. 4-5 gündür bizler de Serik İlçe Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımız karakola gelerek 'Bizim yapabileceğimiz bir şey var mı?' diyor. 34 şehidimizin olduğu gün gece Serikli gençler karakola gelerek ellerin de av tüfekleriyle 'Bizim de gitmemiz gereken yer varsa gidelim' dedi. 65 yaşındaki Nazmi amcamın da böyle talebi bizi onurlandırdı" diye konuştu.

Program sonunda katılımcılara topluca Mehmetçik yemini yaptırıldı. DHA

Editör: Haber Merkezi