Serik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen öğretmenlere yönelik eğitimler başladı.

Serik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nı (BAKA) 2019 yılı Teknik Destek Başvuruları kapsamında hazırlanan ‘Çocuk ve Ergen Psikopatolojisi ve Okul Ortamında Sağaltımı’ konulu eğitim çalışması Serik İmam Hatip Lisesi Ortaokulu konferans salonunda Pazartesi günü başladı.

Beş gün sürecek olan eğitime Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün sorumluluk alanına giren Serik ilçemiz ve Aksu ilçesinde görev yapan 60 okul Rehberlik öğretmeni katılıyor. Eğitim çalışması, Psikoloji Akademisi öğretim görevlisi Uzman Klinik Psikolog Pınar Gümüş Sarı tarafından gerçekleştiriliyor.

Serik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali İhsan Hisarkaya düzenlenen eğitimlerle ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Kurumumuzun temel görevlerinden birisi de öğretmen eğitimleri gerçekleştirmektir. Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak geçen yıl rehber öğretmenlere yönelik üç farklı eğitim çalışması planlayıp gerçekleştirdik. Bunlardan ilki gene Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye layık bulunmuş ve gazeteniz sayfalarında geniş yer almış olan ‘Projektif Testler’ eğitimi idi. Umuyorum ki bu eğitimler okul psikolojik danışmanlarının sunduğu hizmete çeşitlilik getirecektir. Bizi eğitim çalışmalarında maddi destekleri ile yalnız bırakmayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansına kurumum ve katılımcı rehberlik öğretmenleri adına teşekkür ederim.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi