Akdeniz Yükseliş Spor Kulübü Derneği ortağı olduğu, ‘Açık Denizde Yüzmede Güvenlik’ konulu Erasmus spor projesi toplantısına katıldı.

Özel Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan Akdeniz Yükseliş Spor Kulübü Derneğinin ortağı olduğu 613255-EPP-1-2019-1-HR kodlu ‘Açık Denizde Yüzmede Güvenlik’ konulu Erasmus + spor projesi yöneticiler toplantısı 6-8 Mart 2020 tarihleri arasında Slovenya’nın başkenti Lubliyana’nın Catez bölgesinde yapıldı.

Proje koordinatörlüğünü Hırvatistan’daki bir yüzme spor kulübünün üstlendiği projenin katılımcıları arasında Hırvatistan Açık Deniz Yüzme Federasyonu, Slovenya’dan bir Yüzme spor Kulübü, Avusturya’dan bir Arama Kurtarma Kurumu, ve Türkiye’den Akdeniz Yükseliş Spor Kulübü adına bulunuyor.

Projenin ilk toplantısına yapılacak olan iş ve işlemleri görüşmek ve projenin yürütülmesi hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere kurum yöneticileri katıldı. Toplantıda proje koordinatörü tarafından yapılan bilgilendirme sonrasında her katılımcı “projeye yapabileceği katkıyı” ve “kendi kurumlarının tanıtımı” için sunum yaptı. Akdeniz yükseliş Spor Kulübü adına Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Halil Topçuoğlu; “Yaptığımız sunumda öncelikli olarak ilçemizi tanıttık. Kulübümüzün okul tabanlı bir spor kulübü olduğundan ve sporcularımızın aynı zamanda okulumuz öğrencisi olduğunu, okul olarak katıldığımız yarışmalarda aldığımız il birincilikleri, Türkiye ve Dünya Şampiyonluklarını anlattık. Yaptığımız sunum sonrasında katılımcılar tarafından takdir edildik. Her katılımcı kendilerinin bu projede bizimle birlikte bulunmaktan memnun olduklarını, bundan sonraki bizim hazırlayacağımız AB projelerinde mutlaka yer almak istediklerini ve bizleri de kendilerinin hazırlayacakları her projede görmek istediklerini ifade ettiler.

Ayrıca ilerleyen zamanlarda, hali hazırda Türkiye’nin farklı bölgelerinde yapılan (Boğaziçi yüzme yarışması, Kaş-Meis yüzme yarışması gibi) yarışmaların bir benzerinin ilçemizde yapılması yönündeki teklifimiz, tüm katılımcılar tarafından kabul görmüş, bu ve benzer organizasyonların düzenlenebilmesi için daha büyük kapsamlı, çok katılımcılı yeni bir AB projesinin hazırlanması konusunda fikir birliğine varılmıştır. Serik’te bahar aylarında yapılacak olan bir yüzme yarışması ilçemizin tanıtımı için büyük bir ivme kazandıracak, ilçemizde turizmi farklı zamanlara dağılması için katkı sağlayacaktır.

Daha önce yürüttüğümüz ve hali hazırda yürütmekte olduğumuz projelerdeki, proje yürütebilme kabiliyetimizden dolayı, yeni projelere davet edilmek ve projeler esnasında yapılan tekliflerimizin kabul görmesi bizleri son derece mutlu etmektedir. Benzeri projelerde yapılan sunumlarda dışarıda ülkemiz adına negatif olan düşüncelerin en azından sınırlı bir kesimde de olsa pozitife döndüğünü görmek bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Pozitif geri dönüşler, yeni projeler hazırlama konusunda bizleri daha hevesli çalışmaya sevk ediyor.

Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Yönetim Kurumları Başkanı Necmettin Çalık ise; “Bu tür aktiviteler hem ülkemize, hem ilçemize hem de kurumumuza maddi manevi değer katmaktadır. Bu nedenle yurt içi ve uluslar arası projelere gerek önderlik ederek gerek dahil olarak desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi