Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi, Atatürk’ün Antalya ve Serik’e gelişinin 90. Yıldönümü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladılar.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya ve Serik’e gelişinin 90. Yıldönümü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan programla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program halk oyunları ekibi tarafından sahnelenen zeybek oyunu ile devam etti. Vatanına, milletine, bayrağına toplumda var olan her bireye saygı ve sevgi duyan gençler yetiştirmeyi ilke edinen Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleştirilen etkinliklerle kadına yönelik şiddete hayır diyerek bir kez daha ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi.

Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi müdürü Sayın Halil Topçuoğlu etkinliklerle ilgili olarak şunları söyledi; “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Serik’imize gelişinin 90. yılının haklı gururunu yaşamaktayız. Zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde böyle gururlu günlerin unutulmaması gerekir. Türk olma bilincini ve Atatürk sevgisini her an içimizde taşımaya devam etmeliyiz. Toplumumuzun en değerli unsuru olan kadın yani Neşet Ertaş’ın söylediği gibi “Kadınlar insan biz insanoğluyuz.” Onlara saygı göstermekten asla vazgeçmemeliyiz.”

Program kurumun tüm kadın çalışanlarına karanfil verilmesiyle son buldu.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi