Koronavirüs olayı sonucu gıda maddelerine yönelik büyük talep patlaması gıda üretimi yapan Serik bölgesinin önemini daha da perçinledi.

Türkiye’nin diğer illerine ve Dünyanın çeşitli ülkelerine tarım ürünleri gönderen Serik orta ve uzun vadede çok daha önemli bir tarım merkezi haline gelebilir. Dünya’yı sarsan ve insanları endişelendiren koronavirüs olayı ile ilgili yaşanılan gıda maddelerine yönelik büyük talep patlaması tarım üretimi yapan bölgelerin insanlık için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Örtü altı, tarla üretimi, meyve üretimi, hayvancılık, arıcılık, balıkçılık gibi birçok gıda kategorisinde üretim yapan Serik’in orta ve uzun vadede Antalya ile birlikte Türkiye’nin stratejik bölgelerinde birisi olacağı muhtemel. Çünkü olası depremler, hastalık salgınları, savaşlar, güvenlik krizleri, çeşitli afetler vb. gibi olaylarda insanlar güvenlikleri sonrasında ilk olarak gıdaya ulaşımı düşünüyorlar.

İşte verimli topraklarında binlerce ton gıda üretimi yapan Serikli üreticilere bu sebeplerden dolayı gerekli destekler verilmeli gerekli hedefler gösterimleri ve planlı bir şekilde stratejik bir gıda üretim bölgesi dununa gelmeli. Sadece tarımsal üretim değil, Serik’e kurulacak ‘Büyük Hal’ ve ‘Gıda OSB’si ile de ilçe ülkenin en öneli stratejik gıda üssülerinde biri olmalıdır.

Serik 1.550 Km2’ye sahip yüzölçümü ve 45,360 hektarı tarım arazisi, 22 kilometre denize kıyısı olan önemli bir bölgedir. İşte bu sebeple sahip olduğu potansiyeller öncelikle Türk insanı sonrasında diğer ülkeler için tarım ürünler, gıda üretimi yapıp işleyip, gönderip doyurabilecek bir üs konumundadır.

Önemli olan bu potansiyeli en verimli şekilde değerlendirerek planlama ve çalışmayı vakit kaybetmeden hayata geçirmektir.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi