ANTBİRLİK’ten dev kampanya 50 bin maske 25 bin eldiven dağıtıldı.

Covid-19 Corona virüs hastalığına karşı ANTBİRLİK ve Serik Ziraat Odası Mustafa Yavuz’un talimatı ile vatandaşlara maske ve eldiven dağıttı. Başkan Yavuz tarafında iki özel şirket ile yapılan anlaşma ile birlikte 25 bin maske ve 25 bin tek kullanımlık eldiven yaptırılarak vatandaşlara ulaştırıldı. İlk olarak Serik Çınaraltı Meydanı’nda sosyal mesafe kriterlerine göre kurulan stantlarda Serikli vatandaşlara maske, eldiven dağıtan ve kolonya ikram eden Başkan Yavuz daha sonra bu dağıtımı, mahalleler, köyler, sivil toplum kuruluşları ve resmi daireler olmak üzere genişletti.

Sipariş İkiye Katlandı 50 Bin Oldu

ANTBİRLİK ve Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz; “Covid-19 Corona virüs salgınından kendinizi koruyun” sloganıyla örnek bir kampanyaya imza attı. Corona virüsü vakalarının her geçen gün artış göstermesi ve halkın maske bulunmakta zorlanması nedeniyle başlatılan kampanya da, önce iki özel firma ile 25 bin adet cerrahi maske üretimi için anlaşma yapıldı ve 25 bin adette tek kullanımlık eldiven tedarik edildi. Gece gündüz çalışarak maske üretimine geçen iki firmanın ürettiği maskeler ile eldivenler Serik Çınaraltı Meydanı’na kurulan stant ile halka dağıtılmaya başlandı. Yoğun talep üzerine başkan Yavuz, ikiye katladığı maske sipariş sayısını 50 bin adete çıkardı.

Kamuya 5 Bin Maske ve Eldiven Dağıtıldı

Ayrıca, başta Serik Kaymakamlığı olmak üzere riskli dönemde gece gündüz Corona Virüs ile mücadele eden güvenlik güçlerimiz Emniyet, Jandarma, Kamu Kurum Müdürlükleri ve STK temsilciklerine toplam 5 bin adet maske ve eldiven dağıtımı yaptırdı.

Köylere ekipler çıkarıldı

Köylerde maske bulma fırsatları olmayan özellikle yaşlı ve ihtiyaç sahibi halkı maske ile buluşturmak için özel ekipler kuruldu. 3 ayrı ekip köylerde maske dağıtımına başladı. Aynı zamanda da ekipler, halkın Corona Virüsten korunmaları için belirlenen 14 altın kurala uymaları için uyarı yapıyor.

Kampanya Devam Edecek

Kampanyayı kendilerine düşen görevin bir parçasını yerine getirmek için başlattıklarını ifade eden Başkan Yavuz, “Bu zorlu süreci halkımızın sabrı ve devletimizin gücü ile aşacağız. Halkımız evde kalsın biz her zaman onların ve devletimizin emrindeyiz” diyerek ilerleyen günlerde bu tür kampanyaların süreceğini açıkladı.

Evde kal çağrısı

Başkan Yavuz, Serik’te kampanyaya kendisi de katılarak halka kolonya ikram edip maske verirken ‘Evde kal, çıkmaya mecbur kalırsan da maske tak’ uyarısında bulundu.Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz; şunları söyledi; “Elimizden geldiği kadar evlerimizden çıkmamalıyız. Ancak mecburiyetten işleri sebebi ile dışarıda olan arkadaşlarımız vatandaşlarımız var. Biz de bu vatandaşlarımıza burada kurduğumuz standımızda sosyal mesafe kuralına ve hijyen kurallarına uyarak, tertibat alarak maske dağıtıyoruz. Ama ne kadarda maske dağıtsak ta elimizden geldiği kadar evimize kalmamız gerekiyor. ‘Evde kal Türkiye evde kal Serik’ çağrısına uyumamız gerekiyor. Vatandaşlarımızdan bu konularda duyarlı olmalarını rica ediyorum. İnşallah Allah'ın izniyle sorunsuz çok vaka ve çok kaybımız olmadan bu süreci atlatacağına inanıyorum. Ülkeniz ve sevdikleriniz için, Covıd-19 Corona Virüs salgınından kendinizi koruyun. Sağlıklı yarınlar için evde kalın.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi