DÜNYAYI etkisi altına alan koronavirüs salgını yüzünden iptal edilen kültür-sanat etkinlikleri, 'Evde Kal' çağrısı sonrası evlere taşındı. Sanatçılar kursiyerlerine sosyal medya üzerinden uzaktan eğitim vermeye başladı.

Halk Eğitim ve belediyelerin sanat kurslarında kurs öğretmeni olarak görev yapan el sanatları sanatçısı Şengül Elaldı, sosyal medyadan kursiyerlerine "Sokağa çıkmayın, kurallara uyun" tavsiyesinde bulundu. Elaldı, atölyeye dönüştürdüğü evinin bir köşesinde facebook, youtube ve Instagram üzerinden canlı performans çalışması başlattığını duyurdu.

Şengül Elaldı, canlı yayında çeşitli ahşap, metal, cam, deri, kumaş objeleri, evdeki eski eşyaları, giysileri yeniden tasarlayıp renklendiriyor, dekoratif süs eşyasına dönüştürüyor. Eski kıyafetleri boyayarak yeniden kullanılır hale getiriyor, boyama tekniklerini gösteriyor, sözlü olarak anlatıyor.

Canlı performans çalışmasının daha ilk günde büyük ilgi gördüğünü, beğeni ve yorumların sayısının arttığını belirten Şengül Elaldı, canlı yayınım her gün belli saatlerde başlayacağını belirtti. DHA

Editör: Haber Merkezi