Yeni Serik Hükümet Konağı’nın yapılması planlanan arsanın tapusu alındı. Takas usulü yapılan tapu anlaşmasında imzaları, Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu ve ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz attılar.

D400 yolu üzerinde Adliye Sarayı’nın güneyinde bulunan ve mülkiyeti ANTBİRLİK’e ait olan arsa düzenlenen imza töreni ile takas yapılarak Serik Kaymakamlığı’na verildi. Serik Tapu Müdürlüğü’ndeki imza törenine Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, Milli Emlak Müdürü Adnan Öztürk ve ANTBİRLİK Genel Müdürü Hasan Yıldız katıldı. Karşılıklı imzaların ardından Serik Tapu Müdürlüğü tarafından takas yapılan arsaların tapuları teslim edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, ilçenin en önemli meselelerinden bir olan Hükümet Konağı yeri olduğunu söyledi. Kaymakamlık, Milli Emlak Müdürlüğü, ANTBİRLİK, Serik Belediye ve diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte şu an tapusunu aldıkları yere karar verdiklerini belirten Kurdoğlu; ANTBİRLİK ile karşılıklı arsa takasına girdik. Bu çalışmalar yaklaşık 4 ay sürdü ve bugün de neticelendi. Bu işlerin hızlandırılmasında sayın bakanlarımızın, milletvekillerimizin, ANTBİRLİK Başkanımız Mustafa Bey’in bu işin hızlandırılmasında katkıları oldu. Kendilerine katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Arsanın takasını yaptıkları için mutluyuz. İnşallah devamını getirerek binamızı oraya yaparız böylelikle de kamu kurum ve kuruluşlarımız göçebe olmaktan kurtulurlar ve Serik İlçesi Hükümet Binası halkımıza daha iyi hizmet verir. Emeği geçen herkese ayrı ayır teşekkür ederiz.” dedi

Yaklaşık 10 Bin Metrekare

Yapılması planlanan yeni Hükümet Binası’na 16 ayrı birimin yerleşeceğini belirten Kurdoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Emniyet Müdürlüğü binası müstakil olacak. Bu 16 birimin içerisinde tapumuz var, kadastromuz var, sosyal yardımlaşmamız var, Milli Eğitimimiz var, aklınıza gelen ilçede olan bütün kurumlarımız var. Arazimizin 8 bin 600 metre karesini ANTBİRLİK’ten aldık, ilçe Belediyemiz de bu binaya 800-900 metre kare katkıda bulunacak. Toplamda 9 bin 600 metre kare bir arsa olacak. ANTBİRLİK ile karşılıklı takas yapıldı. Bundan sonra şu anda imar planı değişiklikleri devam ediyor. Önümüzdeki aylarda bitirip Mayıs ayında yazımızı Ankara’ya ulaştırmamız lazım ki 2021 yılı yatırım planına alınsın.” Dedi

Yavuz’dan Bakan Çavuşoğlu’na Teşekkür

Yapılan takas sonrası karşılıklı imzaları ANTBİRLİK adına atanANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz ise, “Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun katkıları ile ilçemize yapılacak olan yeni Hükümet Konağı binası için arsaların takasını bugün itibarı ile gerçekleştirdik. Her iki tarafa da hayırlı olsun.” dedi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi