Avukat Rasim Demirkan; “Eğer bu önerimizi hayata geçirebilir ve neticelendirebilirsek yapılacak olan huzurevi hepimizin vicdanlarına huzur verecektir.”

Avukat Rasim Demirkan, kullanılmayan polis lojmanlarının huzurevi olarak değerlendirilmesi önerisinde bulundu. Demirkan, daha önce bir grup arkadaşı ile huzur evi ve aş evi projesi için yetkili kurumlarla görüşme yaptıklarını ancak corona virüs pandemisi nedeniyle sekteye uğrayan projenin kullanılmayan polis lojmanları ile hayata geçirilebileceğini söyledi.

Projenin gerçekleşmesi halinde, binanın tadilatı ve hizmete hazır hale getirilmesini kendilerinin sağlayacaklarını belirten Avukat Rasim Demirkan konu ile ilgili şunları ifade etti; “Bir grup arkadaşımızla Serik’te huzurevi ve aşevi yapılmasına öncü olmayı, maddi ve manevi katkı koymayı düşündüğümüzü yerel basında, sosyal medyada siz sevgili Seriklilere açıklamış. Ayrıca yine sözlü olarak Sayın Belediye Başkanımız Enver Aputkan’a birkaç kez iletmiştik. Sayın Belediye Başkanı özellikle huzurevine arsa tahsisi ve düzenlemesine çok sıcak baktı. Aşevi meselesi ile ilgili olarak ta turizmciler ile günlük yemek temini ilgili görüşmeler yaptığını, yemeklerin ihtiyacı olan ailelere, özel dizayn edilmiş araç veya araçlar vasıtasıyla doğrudan evlerine dağıtımının yapılmasını düşündüklerini söylemişti.

Ancak dünyayı ve ülkemizi, sağlık ve ekonomik yönden etkileyen ve göründüğü kadarıyla daha da çok etkileyecek olan corona virüs pandemisi nedeniyle bazı düşüncelerimizi amaçladığımız süre içinde hayata geçirmek zorlaştığını siz saygıdeğer kamuoyu ve bizde biliyoruz.

Ancak huzurevi, ilçemizde bakıma muhtaç ve zor durumda olan insanlarımız için onların korona virüs veya ilgisizlikten doğan başka bir hastalık nedeniyle hayatlarını kaybetmemeleri için elzemdir. Terk edilmiş eskiden polis lojmanları olarak kullanılan binanın, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünden Serik Belediyesi’ne devri sağlanarak hızla huzurevine dönüştürülmesi ve bulunduğu konumda düşünüldüğünde ilçemiz için önemli bir hizmet olacaktır. Bu tahsisin yapılması için ilçemizin eli çok güçlüdür. Şu anda Antalya milletvekili olan Sayın Kemal Çelik Seriklidir ve iktidar partisi milletvekilidir, üstelik kendisi Emniyet Genel Müdürlüğü de yapmıştır.

Sözün kısası; ‘huzurevimizin’, ihtiyacı olan insanlarımızın hizmetine girmesi, basit birkaç yazışmaya bağlıdır. Terk edilmiş ve çürümeye bırakılmış bu lojmanların konumu huzurevi için çok uygundur. Çünkü hemen önü park ve spor alanı ve yürüyüş parkurudur. Binanın batı yönünde Aile Sağlı Merkezi vardır ayrıca, Serik Devlet Hastanesi’ne uzaklığı da yaklaşık 800 metredir. Yetkililerin bu çalışmayı yaparak tahsisi gerçekleştirmeleri halinde, binanın tadilatı ve hizmete hazır hale getirilmesinin de bizlere ait olduğunu da söylemek istiyorum. Eğer bu önerimizi hayata geçirebilir ve neticelendirebilirsek yapılacak olan huzurevi hepimizin vicdanlarına huzur verecektir.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi