Serik Devlet Hastanesi 22 yataklı yoğun bakım ünitesi ile Covid-19 Pandemi görevine hazır.

Serik Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz yıl başlatılan yoğun bakım ünitesi tadilat çalışması sonuçlandırılarak hizmete girdi. Son olarak 3. basamak yoğun bakım ünitesi ve izole odaların da tescili yapılan 22 yataklı yoğun bakım ünitesi hizmete hazır hale geldi.

Sağlık Bakanlığı kriterlerine göre, bünyesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları uzmanı hekimlerden en az ikisinin bulunduğu ve 3. seviye erişkin yoğun bakım yatağı bulunan hastaneler Pandemi Hastanesi olarak kabul ediliyor. Göğüs Hastalıkları, Dahiliye, Enfeksiyon Hasatlıkları uzmanlarını kadrosunda bulunduran Serik Devlet Hastanesi 3. basamak yoğun bakım servisi ile birlikte Antalya’nın "Pandemi hastanesi" olarak ilan edilen ve Sağlık Bakanlığına bağlı 7 hastaneden birisi oldu.

Antalya İl genelinde Serik Devlet Hastanesi ile birlikte; S.B.Ü. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Kepez Devlet Hastanesi, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Manavgat Devlet Hastanesi ve Finike Devlet Hastanesi "Pandemi hastanesi" olarak ilan edilen hastaneler oldular.

Yani Sağlık Bakanlığı bu dönemde Serik Devlet Hastanesini tam donanımlı ve kendi kendisine yetebilecek bir hastane olduğunu, Corona ile Savaş Hastanesi olduğunu tescilledi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi