Çalık; “Akdeniz Yükseliş ailesi olarak idarecilerimizle, öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Ben özverili çalışmalarından dolayı bütün idarecilerime, öğretmenlerime, personelime teşekkür ediyorum.”

Yükseliş Eğitim Kurumları’nda okulların kapatıldığı günlerden itibaren uzaktan eğitim çalışmaları yapılmaya başlanmıştı. Yükseliş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık uzaktan eğitime özveriyle devam ettiklerini belirterek şunları söyledi;

“Değerli velilerim ve sevgili öğrenciler, bildiğiniz gibi Korona virüs nedeniyle okullar Mart ayının ortasından itibaren zorunlu olarak tatil edildi. Tabii ki bu zorunlu tatilin ne kadar süreceğini kimse bilmiyor. Bu nedenle bizler Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları olarak hem 8. Sınıflara hem de 12. Sınıflara canlı yayın yoluyla dersleri anlatmaya devam ettik. Sonrasında Milli Eğitim Bakanlığımız uzaktan eğitim programı düzenledi. Bizim öğrencilerimiz hem bakanlığın yaptığı uzaktan eğitimi hem de bizim yaptığımız canlı yayın derslerini takip etmeye başladılar. Bu tatilin uzayacağı anlaşılınca biz de anasınıfından ilkokula, ilkokuldan ortaokula, ortaokuldan 12. Sınıfa kadar tüm sınıflarda canlı yayın yoluyla ders yapmaya başladık. Canlı yayın derslerinde öğrencilerimiz ve velilerimiz ile bağlantı kurarak soru-cevap yöntemini de kullanarak canlı yayınları devam ettirdik. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamaya göre bu zorunlu tatilin 1 ay daha 8. ve 12. sınıflarda 1 Haziran’da sona ereceğini, diğer ara sınıfların da bilim kurulunun vereceği rapora göre ders planlamasının yapılacağını ifade etti.

İnşallah 1 Haziran’a kadar her şey normale döner. Tüm kademelerdeki öğrencilerimiz 1 Haziran’da derslere başlar. Tabii bu uzun süreçte öğrencilerimizin derslerden tamamen sapmamaları, eğitim-öğretimden uzaklaşmamaları için, idarecilerimiz, rehberlik servisimiz, öğrencilerle sürekli bağlantı içinde olup onların ödevlerini yapıp yapmadıklarını takip ederek onları yönlendiriyorlar.

Aynı zamanda canlı bağlantılarla öğrenci ve velilerimize bağlanarak rehberlik hizmeti sunarak onlarla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu uzun süreçte sadece ders çalışmak yetmiyor. Aynı zamanda işin ciddiyetini anlamaları için sınav yapmakta gerekiyor. Biz Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları olarak tatil başlar başlamaz her hafta sonu 8. ve 12. sınıflara kitapçıkları hazırlayıp velileri aracılığı ile evlere ulaştırıp onları sınav yapmaya devam ettik. Bu çalışmalara hem veliler hem öğrenciler tarafından memnuniyet ile karşılandı. Birçok velimiz, memnuniyetlerini dile getirmek için bizleri tebrik telefonlarına ve mesajlarına tuttu. Sürecin uzun olması sebebiyle geçen hafta 2 Mayıs’ta yine 2. sınıftan 12. sınıflara kadar tüm şubelerde öğrencilerimizi sınava tabii tuttuk. Sağ olsun velilerimizin yoğun ilgi gösterdiği sınavın kitapçıkları ve optikleri velilerimiz tarafından okuldan alınıp öğrencilerimizin çözdüğü sınavın optikleri yine velilerimizce okulumuza teslim edilmiştir.

Öğrencilerimiz başarılı bir şekilde sınava katılmıştır. Bu özveriden dolayı tüm velilerime ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. 8. sınıflara ve 12. sınıflara her hafta sınav yapmaya devam edeceğiz. Haziran’da okullar açılmazsa tüm sınıflara sınav yapmaya devam edeceğiz. Bizlerin Akdeniz Yükseliş Ailesi olarak tek dileği bu salgının bir an önce bitmesi ve öğrencilerimizin okullarına kavuşması ve onlarla kucaklaşmamızdır. Öğrencilerimizin bu dönemde evde sıkıldıklarının bilincindeyiz. İnşallah bu sıkıntılar bir an önce son bulur. Öğrencilerime bol bol hem Türkçe hem İngilizce kitap okumalarını öneriyorum.

Akdeniz Yükseliş ailesi olarak idarecilerimizle, öğretmenlerimizle uzaktan da olsa sizlerle destek olmaya çalışıyoruz. Ben özverili çalışmalarından dolayı bütün idarecilerime, öğretmenlerime, personelime teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimle İnşallah Haziran ayında görüşmek dileğimizle.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi