Gazi Information Teknoloji Otopark Otomasyon Sistemleri çalışmaları ve hizmetleri hakkında şu bilgileri verdiler; “Otopark Otomasyon Sistemleri, giriş ve çıkış yapacak tüm araçların kontrol altına alınması, otopark güvenliğinin sağlanması, araç trafik akışının güvenli ve doğru planlamasını sağlayarak sirkülasyonunun hızlandırılabilmesi, otoparka araç giriş yaptığında en kısa sürede aracı boş park yerine yönlendirmek için ihtiyaca uygun Otopark Bariyer Sistemlerine entegre edilebilen Otopark Otomasyon Yazılımlarının tümünü oluşturan sistemlerdir.

Otopark Otomasyon Sistemleri, Araç Algılama Sensörleri, LED Göstergeler, Otopark Yönetimi Yazılımı, Grafik veya Nümerik Bilgi Panelleri, Hareketli Araçlar İçin Geçit Sensörleri, Lambaları ve Kontrol Ekipmanları bileşenlerinden oluşmaktadır.

Otopark Otomasyon Sistemleri araç giriş çıkışlarında ücretlendirme, denetim ve araçların konumlarının sensörler sayesinde algılanması ve bunların merkezi yazılıma aktarılması sayesinde otoparktaki anlık araç bilgileri, günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak istatistiksel olarak raporlama yapabilen gelişmiş Ücretli Otopark Sistemleri olarak da bilinmektedir.

Günümüzde Otopark Çözümleri gelişen bir ihtiyaç haline gelmiştir, otoparklara olan ihtiyaç arttıkça, otopark işletmecilerinin müşterilerine daha iyi servis vermelerini sağlamak, gelirlerini arttırmak ve maliyetlerini düşürmek amacıyla kullanılır ve bu sayede otopark daha verimli olarak kullanılabilmektedir.

ÇEŞİTLERİ ve KULLANIM ALANLARI

Otopark Otomasyon Sistemleri, kullanılacak alana ve amacına göre birçok Ücretli Otopark Sistemlerinde, iş yerlerinde, alışveriş merkezlerinde site ve bina otoparklarında yazılım uygulamalarıyla, abone kart okuyuculu, Plaka Tanıma Sistemi, barkod biletli ve okuyuculu, radyo frekanslı ( RFID ) etiketlerle Otomatik Geçiş Sistemi ( OGS ) ve Hızlı Geçiş Sistemi ( HGS ) Otopark Otomasyon Sistemleri uygulanabilmektedir.

Biletli otopark Sistemi, ücretli otoparklarda giriş ve çıkışlarda parasal değere çevrilmesi için yoğun olarak kullanılan otomasyondur.

Müşteriler, otopark girişinde bilet verme makinesinin butonuna basarak araç giriş saati, tarihi ve bilet numarası bilgilerinin olduğu barkodlu bir bilet alır, çıkışta bileti görevliye verir ve bilet sistem üzerinden okutarak ücret ödemesi yapılır.

Kartlı Otomasyon Sistemi, abonelik sistemine sahip otoparklar için kullanılmaktadır. Giriş ve çıkışlarda yer alan kart okuyuculara kart okuttuktan sonra aboneler kolayca bariyerlerden geçiş yapabilir. Bu kartların belirli süreleri vardır ve bittiğinde sistem üzerinden uzatılması gerekir aksi halde geçiş izni verilmez.

Plaka Tanıma Sistemi, Otopark Otomasyon Sistemleri ile entegre çalışır, firma, site ve ücretli otoparklarda güvenli, kolay ve kullanışlı olması nedeni ile en çok kullanılan sistemlerdir.

Ücretli otoparklarda, giriş ve çıkış alanlarına yerleştirilen kameralar ile araç geçişi esnasında plaka okunarak giriş çıkış saatleri alınarak içeride kalınan süre sistem yazılımı tarafından işlenir ve parasal değere çevirip otopark ücretini hesaplar.

Diğer Otopark Sistemleri kullanım alanlarında ise, girişlerde oluşan trafiği azaltmak ve yabancı kişilerin girişlerini engelleyerek güvenliği arttırmak amaçlanmıştır, ayrıca daire başına düşen araç park sayısını kontrol edebilmektir.

HGS, OGS ve RFID (RADYO FREKANSI), radyo frekans teknolojisi kullanılarak araca iliştirilen bir elektronik etiketin elektronik olarak okunması sağlanmaktadır. Otomatik Geçiş Sistemi ve HGS Sistemi, otoyol, köprü ve tünellerde trafikteki yoğunluğu azaltmak, trafiğin hızlı ve güvenli akmasını sağlamak, ücretli otoparklar için gerekli olan veri toplama, izleme, ihlal işlemleri, ücretlendirme ve raporlama yapmak için kullanılan Elektronik Sistemlerdir. Alışveriş merkezleri, havaalanları, siteler ve otoparklarda da araç giriş ve çıkışlarını kontrol altına almak için de kullanılmaktadır. Gazi Information Teknoloji Otopark Otomasyon Sistemleri, otoparkınızın A dan Z ye tüm ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiştir, Ücretsiz Keşif Ve Projelendirme için bize ulaşın.”

Editör: Haber Merkezi