ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, bayram öncesi buğday alım fiyatını açıklayarak çiftçiye erken bayram sevinci yaşattı. 2020 sezonunda buğday fiyatı kilo başına 1,66 TL. olarak açıklandı.

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, 2020 buğday alım fiyatını açıkladı. İki yıldır ülkede en yüksek buğday fiyatını Antalyalı çiftçilere veren Yuvuz, bu yılda açıkladığı buğday fiyatı ile buğday üreticilerine erken bayram sevinci yaşattı.

Yeni dönem buğday alım fiyatını kilosu 1,66 TL. olarak açıklayan Yavuz, Arpa alım fiyatını da kilosu 1,30 TL. olarak belirledi. Fiyatların çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulunan Yavuz, Türkiye de olduğu gibi Antalyalı çiftçilerin de koronavirüs salgını sürecinde de üretimi sürdürdüğünü ifade etti.

Çiftçilerin her türlü övgüyü hak ettiğini belirten başkan Yavuz; “Zor şartlar altında üretim yaptılar. Yıl boyunca çok çalıştılar. Üreterek ülkeye ve millete hizmet ettiler. Emeklerinin karşılığı olarak fiyatlarımızı yüksek tutmaya çalıştık. Buğdayın kalitesine göre fiyat farkı olur. Bereketli bir sezon geçirdik” dedi.

Bayram öncesi açıklanan buğday fiyatı üretici çiftçileri memnun ederken, bayram sonu Antalya da hasat döneminin başlayacağı belirten başkan Yavuz, bayramların birleştirici maneviyatına dikkat çeerek; “Üreten çiftçilerimiz başta olmak üzere tüm milletimizin Ramazan Bayramlarını kutluyor ve ülkemize ve dünyaya hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi