Bize göre aslında çözüm çok basit. Sahillerinde 100’e yakın otel olan Serik’teki günü birlik alanların bulunduğu Belek ve Kadriye’deki sahiller eskiden olduğu gibi Serik halkına tahsis edilecek ve herkes mutlu olacak!!!

21 Haziran Pazar günü Serik’in sahilleri ile ilgili beklenen toplantı yapılacak. Daha önce 20 Haziran’da yapılacağı belirtilen toplantının sizlere daha önce sosyal medya hesabımızdan ilettiğimiz gibi 21 Haziran Pazar günü Saat 16.00 ile -17.00 saatleri arasında yapılacağı bilgisini aldık.

Sözün ettiğimiz toplantı Serik’in Belek ve Kadriye’deki sahillerinde yer alan günübirlik alanlar ile ilgili. Uzun yıllardır tartışılan son 1 yılda daha da yoğunlaşan günübirlik alanlar ile ilgili olarak Pazar günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Milletvekilleri, Ak Parti ve MHP il ve ilçe başkanları ile belediye başkanı ve Serik’teki STK temsilcileri bu toplantıda buluşacaklar.

Serik’in Tavrı Net…

Serik’te bütün kamuoyunun sahillerle ilgili düşüncesi ve mücadelesi net; ‘Sahiller Serik’e geri verilmeli.’ Serik’teki vatandaşlardan, siyasi partilere, STK’lardan, medyaya bütün kamuoyunun talebi bu. Burada önemli olan yürütmenin temsilcisi olan Bakanların toplantıda ne diyecekleri merak ediliyor. Artık toplantıdan nasıl bir sonucun çıkacağına dair bütün kamuoyu 21 Haziran Pazar günü yapılacak toplantıya kilitlenmiş durumda.

Son 6 Ay Sıkıntılı Geçti…

Bu geçen süreçte daha önce yapılan bakanlar, milletvekilleri, siyasiler, Antalya Valisi ve bürokratlarının da katıldığı yaklaşık 60 kişilik toplantıda Serik Belediye Başkanı Aputkan ile bakanlar arasında yaşandığı belirtilen diyalog gerek başkanın açıklaması gerekse basına yansıması ile herkesin malumu olmuştu. İşte son 6 ay ve özellikle toplantının yapıldığı 5 Mayıs’tan bugüne Serik sahilleri konusunda Cumhur İttifakının özellikle Ak Parti kanadı için Serik’te sancılı geçen süreç yaşandı. Şimdi bu sürecin nasıl sonlanacağı; sonlanmazsa ne yöne evrileceği merakla bekleniyor.

Herkes Toplantıyı Bekliyor…

Bugün gazetemizin manşetinde okuduğunu gibi CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir’in; “Bu ayın 20’sinde Serik sahilleri ile ilgili toplantı varmış. Olumlu bir sonuç çıkmazsa STK’lar, muhtarlar ve siyasi partilerle birlikte 2 tane Belek 2 tane de Kadriye’ye kara çadır kuracağım.” Diyor mesela. Serik’te bulunan ve toplantıya davet edilen ve uzun zamandır bu işin mücadelesini veren STK’lar da net tavırlarını ortaya koymuşlardı.

Sahiller ile ilgili bize gelen son bilgiler umut verici…

Son birkaç gündür, Serik, Antalya ve Ankara kulislerinde yaptığımız görüşme ve edindiğimiz izlenimler doğrultusunda 21 Haziran 2020 Pazar günü yapılacak olan toplantıdan Serik için güzel gelişmeler çıkacağını bekliyor ve ümit ediyoruz.

Bu sancılı geçen süreçte siyaset kanadı; Ak Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldırım ve MHP İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun’un konu ile ilgili olarak çok çaba sarf ettikleri biliniyor. Eğer toplantı sonrasında Serik adına olumu bir karar çıkarsa Serik kamuoyu adına teşekkür ederiz.

Bize göre aslında ortada sorun gibi görünen bir şey yok. Çözüm çok basit. Sahillerinde 100’e yakın otel olan Serik’teki günü birlik alanların bulunduğu Belek ve Kadriye’deki sahiller eskiden olduğu gibi Serik halkına tahsis edilecek ve herkes mutlu olacak!!!

Hayat zaten zor. Korona virüs salgını ile de daha da sıkıntılı hale geldi… Bu yüzden vatandaşı üzmeyelim, milletin mutluluğu için çalışalım…

Editör: Haber Merkezi