ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, göreve başlamasının ardından Kaş'taki Patara Antik Kenti'ni ziyaret etti.

Vali Ersin Yazıcı, beraberinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ve il yöneticileriyle beraber helikopterle Patara Antik Kenti'ne geldi. Vali Yazıcı ve Bakan Yardımcısı Alpaslan'ı Patara'da Demre Kaymakamı ve Kaş Kaymakam Vekili Onur Şatıroğlu, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi ve Patara Kazıları Başkanı Havva İşkan Işık, Patara Muhtarı Arif Otlu, TÜRSAB Batı Akdeniz Temsilcisi Rıza Perçin, ilçe yöneticileri ve Likyalı Yörükler Patara Grubu üyeleri karşıladı.

Vali Ersin Yazıcı, Bakan Yardımcısı Alpaslan ve beraberindekiler sıra ile Osmanlı'nın ilk telsiz telgraf istasyonu, Patara Antik Kenti Tiyatrosu, Likya Birliği Meclisi Binası, Ana Cadde, Neron Deniz Feneri ve Patara Plajı'nda incelemeler yaptı. Çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Patara Kazı Evi'ne geçti. Burada yetkililerden yapılmakta olan ve yapılacak olan kazı, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çıkışta Likyalı Yörükler Patara Grubu'nun yaptığı folklor gösterisini izledi.

Vali Ersin Yazıcı, "Likya'dayız. 6 bin yıllık bir tarihin bulunduğu şehirdeyiz. Antalya'da göreve başlayalı bir hafta oldu. Antalya'dan ilk çıkışım buraya. Kaş'a, Patara'ya geldik. Patara'daki çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımızla inceleme fırsatı bulduk. Burada Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, Antalya Valiliğimizin, Akdeniz Üniversitesi ve diğer kurum ve kuruluşların büyük katkıları var. Burada 6 bin yıllık bir tarih var. İnşallah biz bunu canlandırıp, Türk turizmine, Türk kültürüne kazandırmış olacağız. Meclis, tiyatro alanı, telgraf telsiz istasyonu, deniz feneri yaşam bulacak. Restore edilecek. En kısa zamanda telsiz telgraf istasyonumuz, deniz fenerimiz restore edilecek. Biz bu dünya harikası, cennetten bir köşe olan Kaş'ımızı tekrar dünyaya Likyalılar vasıtasıyla, Patara vasıtasıyla yeniden tanıtarak duyurmuş olacağız. Bu medeniyetin var olduğu, eşsiz güzelliklerin bulunduğu, denizin bulunduğu bu güzel vatan parçasını hep birlikte ayağa kaldıracağız. İnanıyorum ki bu yılı tamamladıktan sonra buraya milyonlarca turist gelecek. Biz de bunu sağlamak adına buraya tüm kurum ve kuruluşlar olarak büyük gayret içindeyiz. İnanıyorum ki çok kısa sürede buradaki tüm restorasyon çalışmaları tamamlanmış ve bir açık hava müzesine kavuşmuş olacağız" dedi.

Vali Yazıcı, açıklamasının ardından helikopterle Patara'dan ayrıldı. DHA

Editör: Haber Merkezi