ANTALYA Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Özgecan Aslan Gençlik Merkezi'nde görme engellilere yönelik 'Engelsiz Yaz Okulu' başladı. 12 görme engelli, kodlama eğitiminden müziğe birçok alanda eğitim görecek.

Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Özgecan Aslan Gençlik Merkezi'nde görme engellilere yönelik 'Engelsiz Yaz Okulu' başladı. Türkiye'de görme engelliler alanında ilk olma niteliği taşıyan 'Engelsiz Yaz Okulu'nda 12 görme engelli, 5 hafta boyunca çeşitli branşlarda eğitim alacak. Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği'ne kayıtlı çok sayıda görme engelli birey, Engelsiz Yaz Okulu'na kayıt yaptırdı.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Özgecan Aslan Gençlik Merkezi'nde çalışan Gençlik Lideri ve Bilgisayar Mühendisi Tolgahan Yıldırım, gençlik merkezine kayıtlı öğrencilerin çeşitli branşlarda eğitim alabildiğini anlattı. Koronavirüs nedeniyle hijyen kurallarını en üst seviyeye çıkardıklarını hatırlatan Yıldırım, öğrencilerin maske takarak eğitim göreceğini belirtti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın görme engelliler alanında Türkiye'nin ilk 'Engelsiz Yaz Okulu'nu başlattığını anlatan Tolgahan Yıldırım, “Görme engelli öğrencilerimiz için 5 hafta sürecek tematik yaz okulu planladık. Burada çeşitli eğitimler vereceğiz. Eğitimin yanı sıra, sosyal, kültürel değerler de öğretilecek. Bunun için gençlik merkezlerimizde gençlerimize, özellikle lider eğitimleri vereceğiz. Zeka oyunlarından satranç öğretip geliştirmelerine yardımcı olacağız. En önemlisi görme engellilerin zorluk çektiği bastan kullanımını öğreteceğiz. Sportif faaliyet olarak da Gol-Bol'u (görme engellilere özgü bir takım sporu) öğretmek istiyoruz. Temel bilgisayar eğitimi vereceğiz. Bilgisayar eğitimiyle birlikte kodlamayla basit oyunlar hazırlamayı öğreteceğiz. Kitap okuma halkası yapacağız. İsteyenler için de dini ilimler atölyemiz olacak. Ritim ve koro çalışmaları da yapacağız. Dışarıda sosyal mesafeye uygun sürpriz faaliyetler de yapacağız" diye konuştu.

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı Kamil Varol, görme engelli öğrencilere destek eğitimi verdiklerini anlattı. Varol, “Özgecan Aslan Kültür Merkezi'nin bu süreçte görme engelli bireyler için yaptığı bu faaliyetler gerçekten çok güzel. Görme engellilerin ihtiyacı olan eğitimler verilecek" dedi. DHA

Editör: Haber Merkezi